Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 19:42

Α.Λινού: «Εγκληματική η απαγόρευση κίνησης των πολιτών σε υπαίθριους χώρους» - «Αδειάζει» την κυβέρνηση η επιδημιολόγος

«Λάθος τα νέα μέτρα» καταγγέλλει

Ξεκάθαρα αντίθετη η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, στα νέα μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση, τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «Εγκληματικό λάθος την απαγόρευση κίνησης των πολιτών σε υπαίθριους χώρους».

Η καθηγήτρια μιλώντας στον 98.4, δήλωσε κάθετα αντίθετη με την λήψη των νεών μέτρων και την φιλοσοφία τους, που όπως είπε ελάχιστα θα αποδώσουν, αφού εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν στη ουσία την αιτία της διασποράς στη κοινότητα κι ενώ η δημόσια υγεία είναι πρωτίστως θέμα σε αυτήν και όχι στα νοσοκομεία, όπου τα lockdown είναι η ύστατη λύση για να μην καταρρεύσει το νοσηλευτικό μας σύστημα.

Κατά την κ. Λινού, η επιδημιολογική  επιτήρηση, τα μέτρα στα ΜΜΜ, στους εργασιακούς χώρους, ο έλεγχος σε κλειστούς χώρους, τα μαζικά τεστ, οι στοχευμένες ιχνηλατήσεις, δεν θα μας οδηγούσαν σε νέα ασφυκτική κατάσταση  στα νοσοκομεία και σε lockdown με αναγκαιότητα να κλείσουν και πάλι ακόμη και τα σχολεία.

«Είναι εγκληματικό είπε, να απαγορεύεται η κίνηση ουσιαστικά των πολιτών σε υπαίθριους χώρους, ενώ αντίθετα με μέτρα προστασίας  και αποστάσεις αυτή θα αναχαίτιζε την διασπορά που τώρα απλά θα μεταφερθεί ενδο-οικογενειακά. Δυστυχώς τεκμηριωμένα και επαρκή στοιχεία για το πώς έχει διαμορφωθεί επιδημιολογικά ο χάρτης της χώρας ένα χρόνο τώρα, όπως ούτε την σαφή εικόνα της διασποράς του ιού, δεν διαθέτουμε».

Ακούστε όσα είπε: 

pronews.gr

Διαβάστηκε 629 φορές