Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 13:32

Τουρκικά νταηλίκια!

Γράφει ο Νικόλαος Ταμουρίδης

Παρακολουθώ καθημερινά την τουρκική ειδησεογραφία, η οποία είναι απόλυτα σχεδόν δεμένη στο άρμα του Recep Tayyip Efendi. 

Από τις αρχές Αυγούστου 2020 τα ΜΜΕ της Τουρκίας έγραφαν για τα θέματα που φερόταν να θέτει η Γερμανία, ως επιδιαιτητής, στη Συμφωνία που ετοίμαζε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και τα οποία έχουν ως εξής:

-Η Ελλάδα να «αποστρατικοποιήσει μερικώς τα νησιά της»!!!

-Η Ελλάδα να αποφύγει γεωτρήσεις σε Ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα! 

-Η Ελλάδα να μην προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια!

-Η Τουρκία να «παραιτηθεί του δικαιώματός της» να εισβάλει σε ελληνικό νησί!

-Η Τουρκία να μην προβεί σε γεωτρήσεις σε ελληνικά ύδατα και να αποσύρει τα πλοία της από την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. 

-Να παγώσουν οι έρευνες στα οικόπεδα της Κύπρου και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Και όλα αυτά, σε διαπραγματεύσεις που άρχισαν πριν ακόμη καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε  ισλαμικό τέμενος. Και όλα αυτά χωρίς την Κύπρο, επειδή η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει ως Ανεξάρτητο κράτος και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Επιπλέον, λίγο αργότερα, τα Τουρκικά ΜΜΕ έγραφαν τις απαιτήσεις της Τουρκίας, όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες: 

-Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από Σαμοθράκη μέχρι και Καστελόριζο να έχουν μόνο χωρικά ύδατα 6νμ, ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ!!!

-Τα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου να έχουν χωρικά ύδατα 6νμ και μειωμένη επήρεια σε υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ.

-Τα νησιά που είναι δίπλα στην ενδοχώρα να έχουν χωρικά ύδατα 6νμ και πλήρη δικαιώματα υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ.

Και τί βλέπουμε να γίνεται από τότε μέχρι τώρα;

Η Ελληνική Κυβέρνηση, με την πίεση της Γερμανίας, να αποδέχεται να αρχίσει «διερευνητικές συνομιλίες», με αποτέλεσμα αφενός να διεθνοποιείται όλη η επεκτατική ατζέντα των Τούρκων και αφετέρου να τους δίδεται άφεση αμαρτιών, παγώνοντας τις πιθανές κυρώσεις εις βάρος τους, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25-26 Μαρτίου.

Παράλληλα, να αποδέχεται παθητικά την κλιμακούμενη απειλή άσκησης βίας και να επιτρέπει την Τουρκία με τα «ερευνητικά» πλοία της να γκριζάρει και ουσιαστικά να καταλαμβάνει τον ελληνικό (υπο)θαλάσσιο χώρο από την γραμμή Κρήτη-Ρόδος και ανατολικά και τώρα να γκριζάρει τον θαλάσσιο χώρο του Βορείου Αιγαίου!

Ουσιαστικά όλες οι Γερμανικές «ιδέες» και οι Τουρκικές απαιτήσεις, οι αναφερόμενες στα Τουρκικά ΜΜΕ βλέπουμε να δρομολογούνται, με την Κυβέρνησή μας να μην αντιδρά δυναμικά και αποφασιστικά έναντι του  αείποτε εχθρού Τούρκου, αλλά να προσβλέπει στην Χάγη!!!

Στη Χάγη όμως δεν θα συζητηθεί μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας, που ήταν μέχρι πρόσφατα το μόνο θέμα για το οποίο δεχόταν επίσημα η Ελληνική Πολιτεία να συζητήσει. Η Κυβέρνησή μας δια στόματος του πρωθυπουργού έβαλε στο «τραπέζι» και την θαλάσσια ζώνη στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, δηλαδή προσέθεσε σε διαπραγμάτευση τα χωρικά ύδατα, την συνορεύουσα ζώνη και την ΑΟΖ (εκτός κι αν δεν ήξερε τι σημαίνει «θαλάσσια ζώνη»)! 

Η Τουρκία, είναι δεδομένο ότι θα πάει στη Χάγη με όλο το πακέτο των διεκδικήσεών της! Και, ως γνωστόν, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει την τάση της εξισορρόπησης των απαιτήσεων των χωρών που προσφεύγουν, μοιράζοντας συνήθως την «πίτα» 50-50.

Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να προβαίνει σε τόσο σοβαρές για το μέλλον της πατρίδας μας συνομιλίες-διαπραγματεύσεις, χωρίς την έγκριση του Ελληνικού λαού. 

Μόνη λύση για τα Τουρκικά νταηλίκια: ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και πολιτική βούληση να τις χρησιμοποιήσουμε! Καμία υποχώρηση στην Τουρκία! Ούτε σπιθαμή!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
φωτο: pentapostagma.gr
Διαβάστηκε 700 φορές