Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 19:35

Λαϊκή απαίτηση: «Μητσοτάκη παραιτήσου»! - Στα «κάγκελα» οι πολίτες μετά το νέο lockdown

Έξαλλοι οι πολίτες μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις

Σε ισχύ βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης το νέο lockdown, το οποίο ανακοινώθηκε μέσα σε ήδη υπάρχον lockdown και περιέχει πιο αυστηρά -και «έξυπνα»- μέτρα. 

Η κυβέρνηση με τους ισχυρισμούς της περί «έξυπνα» μέτρα ουσιαστικά αναίρεσε τα προηγούμενα μέτρα που παίρνει εδώ και τόσους μήνες, ενώ χαρακτηριστικές ήταν και η δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη, η οποία λίγη ώρα πριν ανακοινωθούν τα μέτρα υποστήριξε πως «μέχρι σήμερα δεν έχουμε lockdown», κάτι που προκαλεί τους εκατομμύρια πολίτες που βρίσκονται εδώ και μήνες σε υποχρεωτική ανεργία και αναγκάζονται να στέλνουν SMS εάν θέλουν να πάνε μέχρι το φούρνο ή το σούπερ μάρκετ. 

«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή», δήλωσε με… τρεμάμενη φωνή ο κ. Κικίλιας στους Έλληνες πολίτες, στην ανακοίνωση των νέων σκληρότερων μέτρων και μας θύμισε τις γραφικές εκφράσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μιλούσε για… «φως στην άκρη του τούνελ», για «έξοδο από το τούνελ» και για τον… «ήλιο του εμβολίου που φωτίζει την επόμενη μέρα»…

Εκφράσεις που μετά από έναν χρόνο lockdown εξόργισαν τους πολίτες και γέμισαν τα social media με μηνύματα τα οποία ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού. Όσον αφορά τα «έξυπνα» μέτρα... 

Αυτά είναι ο κωδικός 6 να χρησιμοποιείται από τους πολίτες μόνο με πεζή (ή με ποδήλατο) μετακίνηση. Επίσης ο κωδικός 2 για μετακίνηση προμήθειας βασικών αγαθών, αλλά και ο κωδικός 3 για μετακίνηση σε τράπεζα, να πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Χαρακτηριστικό δε είναι πως τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν τα είχαν απορρίψει πριν από λίγες ημέρες!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξουν αλλαγές στην εφαρμογή των κωδικών sms, ενώ θα αλλάξουν οι ώρες και στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Μάλιστα θα εφαρμοστεί απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων για άθληση ή βόλτα του κατοικιδίου.

«Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν θα μπορεί κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, στις 10 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς απέρριπτε το συγκεκριμένο μέτρο λέγοντας:

«Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις για χρήση του SMS με κωδικό 6 που αφορά στην ατομική άσκηση, θέλω να τονίσω ότι αξιολογήθηκε ως μέτρο και τελικά δεν απαγορεύονται. Πρώτον διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και στον έλεγχό του και δεύτερον διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής.

Είναι σημαντικό μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς που τίθενται στην καθημερινότητα όλων μας, να υπάρχει η δυνατότητα της αναψυχής τηρώντας όμως πάντα αυστηρά τους κανόνες αποστάσεων και ατομικής προστασίας. Συστήνουμε λοιπόν οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο και κατά το δυνατόν κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά τονίζουμε ότι δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης».

Στo Twitter από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα το πρωί βρίσκεται πολύ ψηλά στα trends το #μητσοτάκη_παραιτήσου με τους πολίτες να παίρνουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα lockdown, δείχνοντας πως παρά την δημοσκόπηση-παρωδία της Pulse για το ΣΚΑΙ η οποία υποστήριζε πως το 68% των πολιτών θέλει παράταση του lockdown επιθυμούν την άμεση άρση των κυβερνητικών μέτρων που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδειχθεί σωτήρια για την υγεία, αντίθετα έχουν αποδειχθεί καταστροφικά για την ψυχική υγεία των πολιτών και την οικονομία. 

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά tweets: 

4 3 21 01

4 3 21 02

4 3 21 03

4 3 21 04

4 3 21 05

4 3 21 06

4 3 21 07

4 3 21 08

4 3 21 09

4 3 21 10

4 3 21 11

4 3 21 12

πηγή: pronews.gr

 

Διαβάστηκε 767 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 09:39