Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 15:09

«Ενδυνάμωση των πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας» ζητεί το ΜέΡΑ25

Ανακοίνωση σχετικά με την Πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για τα ακαδημαϊκά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε το ΜέΡΑ 25 Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτή αναφέρει:

Η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας άρχισε από το 2013, κλιμακώθηκε το 2019 και ολοκληρώνεται με τη σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό το λόγο, ας σταματήσει η υποκρισία των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας που συμμετείχαν σε όλες αυτές τις κυβερνήσεις.

Ο τελευταίος νόμος «Κεραμέως», που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, μειώνει κατά προσέγγιση 25.000-30.000 τον αριθμό των εισακτέων τους οποίους και στέλνει «δώρο» στο πελατολόγιο των ιδιωτικών κολεγίων. Ο αλγόριθμος δε, με τον οποίο καθορίζεται η χρηματοδότηση των τμημάτων από το Υπουργείο και εξαρτάται από τον αριθμό των φοιτητών και το έργο που επιτελούν, θα επιβάλλει εντός της επόμενης διετίας το κλείσιμο όλων σχεδόν των Τμημάτων εκτός από αυτών του νομού Αχαΐας.

Το ΜέΡΑ25 ζητά:

Α) την ενδυνάμωση αυτών των τμημάτων με την άμεση αλληλεπίδραση των φοιτούντων σε αυτά με τους τομείς της οικονομίας (Γεωργία-Αλιεία κ.α.) και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει ο νομός.

Β) την άμεση ανάκληση του αλγόριθμου που καθορίζει τον τρόπο χρηματοδότησης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των τμημάτων.

Γ) την άμεση πρόσληψη μελών ΔΕΠ.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των τμημάτων και την επακόλουθη υποβάθμιση του νομού.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους πτυχιούχους των τμημάτων που οδηγούνται σε κατάργηση γεγονός που θα καταστήσει το πτυχίο τους ένα λευκό χαρτί χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

agrinionews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 15:20