Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  12:01: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 19:27

Αναφορά από τον Θάνο Μωραΐτη για την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Κατάθεση Αναφοράς από τον κ. Θ. Μωραΐτη: «Η κυβέρνηση να αφήσει τα μέτρα- ασπιρίνες και να προβεί σε γενναία ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου»

Αναφορά προς τους κ. Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, καθώς και τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου «ο Ερμής» με θέμα: «Ενίσχυση κι επέκταση των μέτρων στήριξης πρέπει να υπάρξει άμεσα από την Πολιτεία»

Ο κ. Μωραΐτης ζητά απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Αναπληρωτή Υπουργό, αλλά κι ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν για τη στήριξη και την προστασία του εμπορικού κόσμου της πόλης.

Στην επιστολή ο κόσμος των μικρών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ζητά, «όχι μόνο συνέχιση, αλλά ενίσχυση» και μάλιστα «σε βάθος χρόνου», προκειμένου «να μην υπάρξουν άλλα λουκέτα στην Αγορά», να «μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις», αλλά και να «διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

Επιπλέον, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής» επισημαίνει πως πρέπει να προβεί η Πολιτεία σε μια σειρά ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Μωραΐτης υπογραμμίζει πως «τα μέτρα- ασπιρίνες της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο σε απόγνωση, την οικονομία σε ύφεση, την ανεργία σε εκτόξευση και τη χώρα σε εσωστρέφεια». Προσθέτει ότι «οι μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου δεν κατάφεραν να πάρουν την ανάσα που περίμεναν κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, ενώ το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να προσφέρει σχεδόν τίποτα, εάν δε συνοδεύεται από γενναία μέτρα στήριξης από την Πολιτεία».

Τέλος, αναφέρει ότι «οι αυτοθαυμασμοί στους οποίους επιδίδεται η κυβέρνηση, με τα γνωστά επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα, πλέον το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον κόσμο των μικρών επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, που ‘ενισχύσεις’ ακούει κι ενισχύσεις δε βλέπει. Είναι η τελευταία ευκαιρία της να λάβει εκτεταμένα μέτρα στήριξης, όπως: η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε ενισχυμένη μη- επιστρεπτέα, η πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, η έκπτωση κατά 25% στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ του νέου έτους, αλλά και η συνέχιση της διατήρησης του μέτρου της απαλλαγής των ενοικίων, αναλόγως ΚΑΔ, και τους επόμενους μήνες, με αντίστοιχη αποζημίωση στους ιδιοκτήτες. Ωραίες οι υποσχέσεις, αλλά δεν τρώγονται».

agrinionews.gr