Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 19:46

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά το νόμο Γαβρόγλου, οι πανεπιστημιακοί όχι

Ωραία τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του με τίτλο «καμία συρρίκνωση πανεπιστημιακών σχολών στην Αιτωλοακαρνανία». Φυσικά και η παρούσα κυβέρνηση θα κριθεί για το πρόσφατο νόμο και τις επιπτώσεις του στα περιφερειακά πανεπιστημιακά τμήματα όλης της χώρας.

Όμως στο ΣΥΡΙΖΑ παραβλέπουν το γεγονός ότι οι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Πατρών πέρα από την κατάσταση που διαμορφώνει η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, ισχυρίζονται ότι με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που προτείνεται, επιχειρούν να ανταπεξέλθουν σε πλείστα όσα προβλήματα που δημιούργησε ο νόμος Γαβρόγλου. Πρώτα και κύρια ιδρύοντας νέα πανεπιστημιακά τμήματα, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η στελέχωση τους σε προσωπικό και χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τις υποδομές τους.

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ -δεν θα την κρίνουμε εδώ αν είναι σωστή ή λαθεμένη- αλλά θα ήταν σε κάθε περίπτωση πολύ πιο αξιοπρόσεκτη, αν συνοδεύονταν με λίγη αυτοκριτική για το νομό Γαβρόγλου κι αν συνοδεύονταν επίσης και με μία αυτοκριτική ή τέλος πάντων μία πειστική αιτιολόγηση στην πολιτική και ουδόλως ακαδημαϊκή κατάργηση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 695 φορές