Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:02

Με «Μακεδονία Ξακουστή» η νέα μεγάλη συγκέντρωση στον Εύοσμο κατά του lockdown και της δομής παράνομων μεταναστών

Υπό τους ήχους του Εθνικού μας ύμνου και της «Μακεδονίας Ξακουστής», δεκάδες πολίτες του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου βγήκαν και σήμερα, Κυριακή, στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το αυστηρό Ιockdown που έχει επιβληθεί στην περιοχή, αλλά και για την πληροφορία πως θα δημιουργηθεί ένα κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. 

Το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή προβλέπει μεταξύ άλλων απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 κάθε μέρα, κλειστό το λιανεμπόριο, κομμωτήρια κλπ αλλά και είσοδο κι έξοδο από τα όρια του Δήμου, εκτός για όσους εργάζονται. 

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα σήμερα οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους από την πλατεία του Ευόσμου και μετά την πορεία σε κεντρικά σημεία της περιοχής, κατέληξαν και πάλι μπροστά στο δημαρχείο.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της περιοχής για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έπειτα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πολίτες αύριο σχεδιάζουν να καταθέσουν και ψήφισμα, σχετικά με τη δημιουργία ενός κέντρου παράνομων μεταναστών, αλλά και των συνολικών αιτημάτων τους, στον δήμαρχο της περιοχής, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο δήμος με χθεσινή ανακοίνωση, δήλωσε πως «οι φήμες για δημιουργία φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του δήμου, είναι πέρα για πέρα αναληθείς».

Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο στις 9:30 το πρωί. 

Δείτε φωτογραφίες από το thesstoday.gr από την πορεία και τη συγκέντρωση:

{youtube]aKsjn1AkXFQ{/youtube}

pronews.gr
Διαβάστηκε 561 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:13