Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 13:21

Επίθεση Ερντογάν στον Μητσοτάκη: Τινάζει τις συζητήσεις στον αέρα – Λύση στο Κυπριακό μόνο στη βάση των δύο κρατών

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Αφορμή, οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από την Λευκωσία για το Κυπριακό, όπου επανέλαβε πως γνώμονας για την επίλυσή του είναι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είπα ότι «μπορώ να συναντήσω τον Μητσοτάκη». Με προκαλεί. Πώς μπορούμε να κάτσουμε μαζί τώρα; Πρώτα απ’ όλα να γνωρίζετε την θέση σας. Γκρεμίσατε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Με αυτό τον τρόπο, δεν καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί σας», ανέφερε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδουν  Τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κι ο Ερντογάν προσέθεσε: «Τώρα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο, εκτός από την λύση των δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι. Δεν υπάρχει Ομοσπονδία, το ξεπεράσαμε».

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ragip Soylu ανέφερε επιπλέον: «Κύριε Μητσοτάκη, οι φίλοι που εμπιστευτήκατε σας παράτησαν μόνους. Θα πιστέψετε αυτούς τους «παλαβούς» Τούρκους. Η μόνη λύση στην Κύπρο βασίζεται σε δύο κράτη».

Πηγή:onalert.gr
Φωτογραφία:ert.gr

Διαβάστηκε 544 φορές