Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 13:54

Γ.Βαρεμένος: Θηλιά στον λαιμό των μικρομεσαίων το χρέος

Πριν από καιρό, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης είχε επισημάνει τον κίνδυνο της …ρευστότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει τους έγκλειστους της καραντίνας να φτάσουν τα 300 κιλά απ’ την πολυφαγία!

Τώρα ζήτησε από τους μαγαζάτορες της εστίασης να παραδώσουν, αν θέλουν, τα κλειδιά στον ίδιο. Ένας καταστηματάρχης του έστειλε τα κλειδιά μαζί με τους απλήρωτους λογαριασμούς. Πιθανόν να κρατήσει τα κλειδιά και να στείλει τους λογαριασμούς στον κ. Σταïκούρα.

Το χρέος είναι θηλιά στον λαιμό του εμπορικού κόσμου και της ετοιμοθάνατης μεσαίας τάξης. Χωρίς λύση για το χρέος δεν μπορεί να χαλαρώσει ή και να αφαιρεθεί η θηλιά απ’ τον λαιμό της μικρομεσαίας επιχείρησης. Όπως σε Ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για λύση στο πρόβλημα των κρατικών χρεών, έτσι και στο εσωτερικό πρέπει να ελαφρυνθούν οι δραματικά πιεζόμενοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που είναι ο κορμός της οικονομίας μας, ιδίως στην περιφέρεια. Με τον σημερινό συνδυασμό δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, η Ελλάδα βαδίζει ξανά προς τον γκρεμό. Οι ειρωνείες του κ. Αδ. Γεωργιάδη απλώς ρίχνουν αλάτισε μια βαθιά πληγή, που τείνει να κακοφορμίσει.

sinidisi.gr