Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 20:53

Λίγο κράτησαν οι «βόμβες» συναίνεσης των Rafale

Προχθές στη βουλή για τα Rafale είχαμε ευρεία συναίνεση. Η σύμβαση που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Άμυνας υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ και Μέρα25. Ακόμη και από το ΣΥΡΙΖΑ που στον προϋπολογισμός καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες.

Χθες όμως στη Βουλή, επανήλθαμε στα ειωθότα της αντιπαράθεσης. Για την πανδημία και τη διαχείρισής της ο λόγος.  Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι κάτι που δυστυχώς θα μας απασχολεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως για χρόνια. Και λαμβάνει διαστάσεις εθνικής κρίσης. Ωστόσο οι πολιτικές δυνάμεις… ούτε εδώ μπορούν να ομονοήσουν στα βασικά. Εξάλλου και η συναίνεση στα αμιγώς εθνικά θέματα προσχηματική είναι και έχει χαρακτήρα τακτικισμού.

Στο περιθώριο της συζήτησης για την πανδημία η αντιπαράθεση επανήλθε και στα εθνικά θέματα, με αφορμή τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με το Σκοπιανό ΥΠΕΞ. Και ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε πάλι την ευκαιρία να τα… χώσει στους «μακεδονομάχους» και να τρολάρει τον Πρωθυπουργό που ζήτησε από το Σκοπιανό ΥΠΕΞ τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Προφανώς ο Αλ. Τσίπρας δεν… σκάει που τα Σκόπια δεν τηρούν τα συμπεφωνημένα.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr