Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:13: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 18:01

Κυρ. Μητσοτάκης: Ανοίγουμε το λιανεμπόριο σε όλη την Ελλάδα

Μητσοτάκης: Μένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για μια εβδομάδα

Στην τριτολογία του κατά την ενημέρωση της Βουλής για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα.

«Θα ανοίξουμε το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα εκτός από κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με κλείσιμο click away. Καμία επιστρεπτέα προκαταβολή δεν υποκαθιστά το τζίρο των καταστημάτων. Το λιανεμπόριο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει αλλά με κανόνες θα τους ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς σε λίγο, ώστε να περιορίσουμε στο βαθμό του εφικτού -κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση – μια άνοδο των κρουσμάτων» είπε μεταξύ άλλων. Επεσήμανε πως η απόφαση ελήφθη από τους ειδικούς και απηύθυνε έκκληση για επιπλέον στήριξη ώστε να αποδώσει το άνοιγμα και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, είπε πως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έθεσε ένα θέμα που απασχολεί και τον ίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάναμε τη διάγνωση του τι δεν πήγε καλά στη Μακεδονία, διαπιστώσαμε ότι πολλοί ασθενείς εκτός αστικών κέντρων έφθαναν στα νοσοκομεία όταν ήταν ήδη αργά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο σημείο αυτό επεσήμανε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Απαντώντας παράλληλα στον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι η διασωλήνωση δεν βοηθάει πάντα και ότι καλούνται οι γιατροί να αποφασίσουν αν μπορεί πραγματικά να προσφέρει.

Απάντησε επίσης στην κ. Γεννηματά ότι 3 δισεκατομμύρια έχουν προβλεφθεί για την Υγεία στην πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανέλυσε τους επιμέρους τομείς που θα καλύψουν.

Πηγή: iefimerida.gr