Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 18:16

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες

Ξεκάθαρος και αμετακίνητος ήταν ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο περιθώριο της ορκωμοσίας της κυβέρνησης. Τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων από όλους και η Εκκλησία να δώσει το καλό παράδειγμα.

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έγινε ανάμεσα στις ορκωμοσίες των υπουργών και ήταν και πολυαναμενόμενη. Η Ιερά Σύνοδος έχει αποφασίσει να ανοίξει τις εκκλησίες τα Θεοφάνεια το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αφού παραβιάζονται οι κυβερνητικές αποφάσεις και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Πηγή:newsit.gr
Φωτογραφία:libre.gr