Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:27: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 19:29

Απειλητικό άρθρο από την Yeni Safak: «Ετοιμαστείτε για τουρκική καταιγίδα το 2021 μετά την πανδημία»

Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, αρχισυντάκτης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Safak, δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο το οποίο προβλέπει πως το 2021 θα είναι η χρονιά στην οποία η Τουρκία θα σημειώσει μεγάλη άνοδο, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα έρθει "τουρκική καταιγίδα".

Στο άρθρο με τίτλο «Μια καταιγίδα θα χτυπήσει μετά την πανδημία. Η Τουρκία θα συγκλονίσει περαιτέρω τον κόσμο το 2021!», ο Καραγκιούλ αναπτύσσει όλους εκείνους του παράγοντες που θεωρεί ότι έχουν συμβάλει στην μετατροπή της Τουρκίας σε υπερδύναμη, ικανή να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μορφή του νέου διεθνούς συστήματος, ως ενδιάμεση περιοχή μεταξύ Δύσης και Ασίας.

Ακολουθεί μετάφραση του άρθρου, όπως το αναδημοσιεύει το sigmalive.com της Κύπρου:

«Ανεξάρτητα από αυτό που λέει o καθένας, ανεξάρτητα από τα ψέματα που περιστρέφονται μέσα στη χώρα, ανεξάρτητα από τα μυριάδες κακά που εξαπλώνονται, η Τουρκία θα συνεχίσει να αυξάνει την ισχύ της 2021. Στην πραγματικότητα, η άνοδος της θα επιταχυνθεί περαιτέρω.

Δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε κοιτάζοντας μόνο τους φακούς των γεγονότων στην Τουρκία. Μπορείτε να το δείτε λαμβάνοντας υπόψη τις παγκόσμιες εξελίξεις, ακολουθώντας τις συζητήσεις που επικεντρώνονται στην Τουρκία σε όλο τον κόσμο. Όλοι όσοι είναι σε θέση να προστατευθούν ελαφρώς το μυαλό του από τα κύματα της δηλητηρίασης του κακού θα το καταλάβουν αυτό.

Η Τουρκία εκπλήσσει τον κόσμο. Ποτέ δεν προέβλεπαν κανένα από αυτά!

Η Τουρκία ανακηρύχθηκε ως μια από τις πιο δυναμικές και ισχυρές δυνάμεις της τεράστιας περιοχής που εκτείνεται στον Καύκασο και τη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική Αφρική και τον Περσικό Κόλπο, την Κεντρική Ασία, τα Βαλκάνια και τις ακτές του Ινδικού Ωκεανού και του Εύξεινου Πόντου.

Έχει αποδειχθεί ως κυρίαρχος που εξασθένισε και μείωσε την παρουσία εκείνων που κυριαρχούσαν σε αυτές τις περιοχές για αιώνες. Πάλεψε για να ανταγωνιστεί και να επιτύχει νίκες με τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον κύριο άξονα της γης.

Αυτή ήταν μια ενέργεια που δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλεφθεί σε κανένα από τα σχέδια που στοχεύουν στην παγκόσμια τάξη, δύναμη ή τάσεις του 21ου αιώνα. Η Τουρκία θα συνέχιζε να συνεργάζεται με τη Δύση, αλλά θα ακολουθήσει επίσης μια οικονομικά και πολιτικά ισορροπημένη πολιτική με την Ανατολή. Επρόκειτο να είναι μια θυγατρική δύναμη που θα υποστηρίζει ταυτόχρονα το Δυτικό σύμφωνο και μια χώρα που ασχολείται με τα σχέδια εξουσίας της.

Γιατί αυτό οδήγησε τη Δύση σε φρενίτιδα;

Ο κόσμος πρόκειται να χωριστεί σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα: Ανατολή και Δύση. Από το τρίτο τέταρτο του 21ου αιώνα, θα υπάρχουν έκτακτες συγκρούσεις για εξουσία μεταξύ αυτών των δύο μετώπων και αυτή η σύγκρουση θα καθορίσει το μέλλον του κόσμου.

Η Τουρκία ήταν η χώρα που δεν είδαν ποτέ να έρχεται. Έκανε σοφά άλματα. Ανέπτυξε έναν πολιτικό λόγο που θα προκαλούσε συστηματικό μετασχηματισμό, θα την καθιστούσε την πιο αποτελεσματική δύναμη στην περιοχή και θα προκαλούσε ισχυρό αντίκτυπο στο νέο διεθνές σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος που κρύβεται ο πανικός των ΗΠΑ και της ΕΕ και πανικός στις δυτικές πρωτεύουσες, όπως το γαλλικό παράδειγμα.

Η Τουρκία προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα στις μάζες που έχουν κολλήσει μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, σε έθνη και χώρες που είναι καταδικασμένες μόνο σε αυτές τις δύο επιλογές. Λέει ότι η περιοχή που εκτείνεται στις ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού δεν χρειάζεται να είναι το στάδιο σύγκρουσης για αυτά τα δύο μέτωπα, ότι μπορούν να οικοδομήσουν τη δική τους δύναμη, δείχνοντας παράλληλα ότι αυτό είναι δυνατό.

Η Τουρκία είτε συμμετέχει στη διπλωματία είτε στο μέτωπο με τις υπερδυνάμεις του κόσμου. Η πραγματική έκπληξη ξεκινά το 2021

Η Τουρκία διακινδυνεύει όλες αυτές τις απειλές και αγωνίζεται, δίνωντας έναν εξαιρετικό αγώνα για να ξεπεράσει αυτές τις απειλές. Είτε κάθεται σε τραπέζια διαπραγματεύσεων με τις υπερδυνάμεις του κόσμου είτε αντιμετωπίζει τα μέτωπα.

Ταυτόχρονα, ανοίγει κοινούς τομείς τόσο για τις περιφερειακές χώρες όσο και για τους παγκόσμιους παράγοντες και υποβάλλει ισχυρές προτάσεις για τη δημιουργία ενός δίκαιου κόσμου. Η Τουρκία το πέτυχε στα τέλη του 2020 και κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση ως ανερχόμενη χώρα.

Ωστόσο, από τώρα και στο εξής θα παρατηρήσουμε πραγματικά συγκλονιστικές εξελίξεις. Θα δούμε πώς μια μεγάλη δύναμη διεκδικεί την ιστορία της, διεκδικεί το παρόν, τον ρόλο της που αλλάζει το παιχνίδι, την κληρονομιά της που χτίζει την περιοχή. Ο κόσμος θα παρακολουθήσει μια πολύ πιο κυρίαρχη εκδοχή της Τουρκίας που παρακολουθούσε μέχρι το 2020.

Δεν είναι τυχαίες αλλά σχολαστικά υπολογισμένες ενέργειες

Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε ενέργεια που λαμβάνει η Τουρκία, κάθε προσπάθειά της, κάθε άγγιγμα, κάθε θέση και στάση δεν είναι αυθαίρετη, συγκυριακή ή αποσκοπεί να δώσει απάντηση σε οποιοδήποτε κράτος. Είναι καλά μελετημένη, προσεκτικά υπολογισμένη, προγραμματισμένη για μακροπρόθεσμους στόχους και βασίζονται σε μια εξαιρετική ερμηνεία των περιφερειακών και παγκόσμιων τάσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, όλα όσα έχει κάνει και έχει επιτύχει η Τουρκία μέχρι στιγμής μπορούν να θεωρηθούν ως αρχή, ως τελική προετοιμασία. Από τώρα και στο εξής, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, με την Ευρώπη, με χώρες που χτίζουν κέντρα, όπως η Ρωσία και η Κίνα, η ορθολογική ανταλλαγή με αυτές θα πραγματοποιηθεί μέσω διαπραγματεύσεων ή αναμέτρησης που βασίζονται στην εξουσία.

Οι αυτοκρατορίες μεταφέρονται στο παρόν μέσω σοφών γεωπολιτικών υπολογισμών

Οι σοφοί γεωπολιτικοί υπολογισμοί της Τουρκίας δεν πρέπει να υπονομεύονται. Γνωρίζουμε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της κληρονομιάς των Σελτζούκων, των Οθωμανών, μιας ιστορίας αιώνων σχέσεων με τη Δύση, περιφερειακών κρίσεων αιώνων με ρωσικές αυτοκρατορίες, των πολέμων των σταυροφόρων και της αύξησης της γνώσης που χρονολογείται από του Αββασίδες.

Θα αρχίσουμε να βλέπουμε τεράστιες, πολύ βαθύτερες και πιο συγκεκριμένες μορφές αυτών των γεωπολιτικών πρωτοβουλιών το 2021. Η «διάνοια της Τουρκίας» θα εμφανιστεί ως η διάνοια των αυτοκρατοριών ενάντια στην παλινδρόμηση της Δύσης και την άνοδο της Ανατολής.

Αυτό είναι το σχέδιο στο οποίο αναφερόμαστε ως «ο άξονας της Τουρκίας». Μια πραγματικότητα πέρα ​​από τα πολιτικά κόμματα και τις ταυτότητες, και οι θέσεις της χώρας θα δηλώσουν τη δική της παρουσία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Καταιγίδα μετά από πανδημία. Ποιος είναι έτοιμος, ποιος θα παραμείνει σιωπηλός;

Μια έκτακτη καταιγίδα θα χτυπήσει μετά την πανδημία COVID-19, η οποία θα αποκαλύψει ότι η έντονη παρουσία και προετοιμασία της Τουρκίας θα είναι πολύ ικανή να αντιμετωπίσει αυτήν την καταιγίδα από πολλά άλλα κράτη.

Οι χώρες στην Ευρώπη θα σιωπήσουν. Η αποικιακή και αυτοκρατορική ιστορία πολλών χωρών θα τελειώσει. Η Τουρκία θα εμφανιστεί ως μια χώρα που είναι έτοιμη για ένα σημείο έκβασης πέντε αιώνων, μια μεταμόρφωση στην ιστορία, ως ένα καθιερωμένο κράτος.

Που βασίζονται οι ομιλίες του Ερντογάν;

Έδωσα ιδιαίτερη προσοχή στις ομιλίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αυτό το πλαίσιο. Οι δηλώσεις του ενεργοποιούν έναν τόσο βαθύ πολιτικό νου που πηγάζει από τα βάθη της αιώνιας ιστορίας και ξεπερνούν τους αιώνες. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να προσφέρουμε την απαραίτητη υποστήριξη σε αυτήν την πρόσκληση.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν δεν είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής. Δεν είναι ένας λόγος που περιορίζεται στον ανταγωνισμό μεταξύ των μερών. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα που χρησιμοποιείται από τις μεγάλες δυνάμεις, την πολιτική γλώσσα που περιέχει ολόκληρες εμπειρίες και ιστορικό που αποκτήθηκαν αφού οι Τούρκοι αγκάλιασαν το Ισλάμ και εξαπλώθηκαν στην περιοχή.

Μιλά με την κατανόηση μιας τεράστιας περιοχής, από το Σινικό Τείχος της Κίνας έως την Κεντρική Ευρώπη, από τη Νότια Ασία έως την Κεντρική Αφρική. Μιλά ως εκπρόσωπος των Σελτζούκων, των Οθωμανών και ως Δημοκρατία της Τουρκίας. Μιλά ως τη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, την Ερυθρά Θάλασσα και την Κασπία Θάλασσα. Μιλά ως το Χαλιφάτο, ως Ρώμη και ως Ευρώπη και Ασία.

Πρέπει να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε αυτές τις δηλώσεις, να παράγουμε ιδεολογικά κινήματα

Στο παρελθόν θα παρακολουθούσαμε τις συζητήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη: τις προσαρμόζαμε στην στην Τουρκία και προσπαθούσαμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις του κόσμου. Τώρα, το τραπέζι έχει γυρίσει. Ο κόσμος συζητά την Τουρκία. Θέματα όπως, «Τι είναι στο μυαλό του Ερντογάν» και «Τι θα κάνει η Τουρκία στη συνέχεια» είναι τα πιο καυτά θέματα του κόσμου, από δυτικά μέσα ενημέρωσης και διανοητικούς κύκλους έως ομάδες στην Ασία.

Ενώ οι συζητήσεις για την Τουρκία επικεντρώνονται επί του παρόντος στην πολιτική, κυρίως στη στρατιωτική και την εξωτερική πολιτική, δεν μπορούμε να ενισχύσουμε τις συζητήσεις σχετικά με εκείνους τους τομείς της πολιτιστικής και περιφερειακής-γεωπολιτικής ιδεολογίας;

Πρέπει να επιστρέψουμε σε μεγάλες αξιώσεις, μεγάλες δηλώσεις, ιδανικά.

Εάν οι συγγραφείς και οι στοχαστές μας ακολουθούσαν την Τουρκία και έδιναν δύναμη στους σημερινούς στόχους της, εάν το μετατρέψουν σε ισχυρούς περιφερειακούς και παγκόσμιους διαλόγους, συζητήσεις και κινήματα, θα είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες ψυχικής διαφθοράς του μέτωπου μέσα, χωρίς να τους ακολουθούμε, πρέπει να επιστρέψουμε σε μεγάλες αξιώσεις, μεγάλες δηλώσεις και μεγάλα ιδανικά.

Μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει πλέον αντιπολίτευση. Αντ ‘αυτού, ένα «ξένο μέτωπο έχει δημιουργηθεί μέσα». Αλλά ας μην αφήσουμε αυτό να μας καταλάβει, να αποσπάσει την προσοχή ή να μας σταματήσει.

Ακόμα κι αν είμαστε απομονωμένοι, η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπλήσσει τον κόσμο το 2021

Ακόμα κι αν είμαστε λανθάνοντες, θα παρακολουθήσουμε ι τη μεγάλη άνοδο της Τουρκίας το 2021. Αφήστε τους άλλους να συνεχίσουν να σχεδιάζουν να «σταματήσουν την Τουρκία». Εκείνοι που θα βασιστούν σε αυτό θα αποβληθούν από την ιστορία, επειδή αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί από καιρό.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπλήσσει τον κόσμο. Έτσι, τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Αυτό θα χρησιμεύσει μόνο για αυτοτραυματισμό. Προσπαθώ να μεταφέρω σε όλα τα θεσμικά όργανα της χώρας μας, τα μέσα ενημέρωσης, τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα πανεπιστήμια και τους στοχαστές, την ευθύνη που έχουμε στους ώμους μας να κινητοποιήσουμε για μεγάλες αξιώσεις.

Πιστέψτε στην Τουρκία».

pronews.gr

Διαβάστηκε 617 φορές