Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 18:04

Σπήλιος Λιβανός: "Είναι μέγιστη ανευθυνότητα η διασπορά ψευδών ειδήσεων περί διπλών λιστών, για ανακρίβειες στον αριθμό κρουσμάτων"

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. 

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεθοδολογία καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού :
«Είναι μέγιστη ανευθυνότητα η διασπορά ψευδών ειδήσεων περί διπλών λιστών, για ανακρίβειες στον αριθμό κρουσμάτων. Όσοι πράττουν με αυτό τον τρόπο, δείχνουν ασέβεια στον αγώνα των υγειονομικών απέναντι στον ιό. Και το κάνουν συνειδητά. Μεταστρέφουν κάθε κυβερνητική απόφαση και την αποδομούν όχι με λογικά επιχειρήματα αλλά μεταφέροντας την σ’ ένα φαντασιακό σύμπαν, ανάξιο να διακρίνει και να αξιολογήσει τις κυβερνητικές αποφάσεις, διεκδικώντας για τον εαυτό τους το ρόλο του φωτεινού παντογνώστη και καθοδηγητή.
Ανάγονται σε εκπροσώπους των αρνητών του ιού. Αγνοούν, όμως, ότι όπως έγραψε και ο Γιουβάλ Χαράρι, η ανθρώπινη ιστορία δεν είναι απλή και ότι η κοινωνία έχει κρίση και λογική. Ρωτώ λοιπόν όσους αμφισβητούν την πολιτική της Κυβέρνησης στην πανδημία θεωρείτε λογικό η Κυβέρνηση να δίνει εσφαλμένα στοιχεία στους επιστήμονες που την συμβουλεύουν στο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας; Γιατί ποιο λόγο; Με τι κίνητρο

Επί του νομοσχεδίου για την πάταξη του λαθρεμπορίου :
«Το νομοσχέδιο φέρνει μια ολιστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνικών προϊόντων και αλκοόλ.
Το άρθρο 40 του νομοσχεδίου, συνιστά ένα άρθρο-ορόσημο στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πετύχουν το brain gain, να επιστρέψουν δηλαδή στην πατρίδα μας οι δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έφυγαν την περίοδο της κρίσης και ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.»
Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο για τη διάσωση των ΕΛΤΑ :
“Πρόκειται για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που διασφαλίζει τον κοινωνικό ρόλο των ΕΛΤΑ ως φορέα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κραυγάζει να μην κλείσουν καταστήματα.
Αλλά είναι υποκριτικό να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για κλείσιμο καταστημάτων όταν επί δικής τους διακυβέρνησης έκλεισαν 50 εξ αυτών, όταν το 2014 παρέλαβαν μια εταιρεία που τα ίδια κεφάλαια της ξεπερνούσαν τα 38 εκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένα κέρδη, σε αντίθεση με το 2019, όπου υπήρχαν εκτιμήσεις για ζημία 115 εκατομμύρια ευρώ.
Για την κριτική της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή μοντέλου ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ:
«Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα έχει ετήσια λειτουργική κερδοφορία φέτος 900 εκατ. Ευρώ. Αν σε έναν χρόνο και ο ΕΛΤΑ έχει αντίστοιχα κέρδη, σε ποιόν θα απολογηθεί η αντιπολίτευση;»