Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:10: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 18:37

Ο Κωνσταντόπουλος θύμισε πως η Κυβέρνηση ξεκίνησε με πολιτικές αποφάσεις, που δεν θέλει να πάρει τώρα για το Αγρίνιο

Στη συζήτηση στη βουλή για την επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, ο Βασίλης Διγαλάκης, ο αρμόδιος υφυπουργός για την ανώτατη εκπαίδευση, επανέλαβε την κριτική του για την καταστροφική πολιτική της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας στην παιδεία. «Έχει αναδειχθεί πως με πρόχειρο και βίαιο τρόπο ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας αναδιάταξε τον ακαδημαϊκό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ίδρυση τμημάτων μέσα σε μια νύχτα, ακόμα και με βουλευτικές τροπολογίες και με κριτήρια όχι ακαδημαϊκά, αλλά μικροπολιτικά» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο υφυπουργός, απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Δ. Κωνσταντόπουλο είπε εμφατικά : «Μου ζητάτε να κάνουμε ουσιαστικά το ίδιο για να αντιστρέψουμε την πολιτική του κ.Γαβρόγλου. Δεν είναι ο σωστός τρόπος. Δεν μπορείς με υπουργικές αποφάσεις να αναδιατάσσεις, να αναδιαρθρώνεις τον πολιτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Ο Δ. Κωνσταντόπουλος απαντώντας στον Υφυπουργό ζήτησε να υπάρξει πολιτική απόφαση για να “τρέξουν” οι διαδικασίες για την επανίδρυση του Τμήματος από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών και ΕΘΑΑΕ ώστε το Τμήμα να ενταχθεί στο Μηχανογραφικό του 2021, θυμίζοντας με νόημα ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με πολιτικές αποφάσεις, όπως συνέβη με την κατάργηση της Νομικής Πατρών.

Μάλιστα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά εκ μέρους του Υπουργείου και α λα κάρτ επίκληση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων και να δοθεί τέλος στις παλινωδίες με την επανίδρυση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο. Νομίζουμε ότι Δ. Κωνσταντόπουλος έχει δίκιο. Όσα λέει τώρα το Υπουργείο για τα ακαδημαϊκά κριτήρια και το ρόλο της Ανεξάρτητης Αρχής για Ανώτατη Εκπαίδευσης μπορεί και να ακούγονται και να είναι σωστά, αλλά η ΝΔ αλλιώς ξεκίνησε τη διακυβέρνησή της. Είπε ότι δεν χωράει τέταρτη Νομική στην Ελλάδα και την κατήργησε το καλοκαίρι του 2019 πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί, χωρίς καμία εισήγηση από κάποιο ακαδημαϊκό όργανο, αλλά με πολιτική απόφαση. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Αφού το Υπουργείο έχει παραδεχθεί ότι κακώς καταργήθηκε το Τμήμα στο Αγρίνιο, να πάρει την πολιτική απόφαση να το επανιδρύσει.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 630 φορές