Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 09:47

«Σφράγισαν» την Κρυσταλλοπηγή για να μη μπαίνουν Αλβανοί με κορονοϊό – Η μαφία των πλαστών τεστ

Αυτή είναι η εξήγηση γιατί έκλεισαν τα σύνορα με την Αλβανία στο φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής. Ολόκληρο κύκλωμα πωλούσε έναντι αδράς αμοιβής πλαστά τεστ κορονοϊού σε όσους ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Η Κρυσταλλοπηγή, η δεύτερη σε κίνηση –μετά την Κακαβιά- συνοριακή διάβαση με την Αλβανία, έκλεισε ερμητικά τις πόρτες της από τις 6 τα ξημερώματα, μετά το σάλο που ξέσπασε στη γειτονική χώρα από τις αποκαλύψεις για Αλβανούς μετανάστες που έφταναν στην Ελλάδα με «διαβατήριο» πλαστογραφημένα τεστ Covid-19.

Έστω κι αργά οι Ελληνικές αρχές σφράγισαν τα σύνορα στην Φλώρινα που από τις 18 Αυγούστου παρέμεναν ανοιχτά κι απ’ ότι φαίνεται σε μεγάλο βαθμό «ανεξέλεγκτα».

«Διαβατήριο» τα πλαστά τεστ κορονοϊού

Και αυτό επειδή στην Κρυσταλλοπηγή δεν υπάρχει κλιμάκιο Ελλήνων γιατρών που επί τόπου θα υπέβαλαν  τους ταξιδιώτες σε εξέταση-τεστ, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην Κακαβιά. Έτσι, η είσοδος στην Ελλάδα, προϋπόθετε αναγκαστικά ιατρική βεβαίωση από Αλβανικό νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική.

«Μπλόκαραν» την ηλεκτρονική πλατφόρμα της πολιτικής προστασίας

Το χειρότερο όμως είναι άλλο: Η Αλβανική μαφία έχοντας εξασφαλίσει «συνδέσμους» και στο Ελληνικό φυλάκιο, φρόντιζε να «κλειδώνει» προκαταβολικά τον μαγικό αριθμό σχεδόν και των 300 ατόμων, που ήταν και το ανώτατο όριο διερχομένων σε καθημερινή βάση. Και αυτό το πετύχαινε συμπληρώνοντας προκαταβολικά τις απαιτούμενες φόρμες της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας μέσα από το επίσημο site [gov.gr] το οποίο αφορούσε και αφορά τις αυστηρές δεσμεύσεις για μετακινήσεις-μεταφορές λόγω covid19. Οι επιτήδειοι «καπάρωναν» ηλεκτρονικά τις θέσεις με εικονικά ονόματα, τα οποία και στην πορεία αντικαθιστούσαν αφού το σύστημα σου έδινε και δίνει αυτή τη δυνατότητα [ακυρώσεις, διευκολύνσεις  κτλ].

Η «ταρίφα» 200-300 ευρώ

Αυτό όμως για τις Αλβανικές αρχές δεν μπορούσε να συνέβαινε αν δεν υπήρχε ο απαραίτητος «δάκτυλος» στον Ελληνικό έλεγχο διαβατηρίων ..! Έτσι όσοι ήθελαν να μπουν σε Ελληνικό έδαφος από την Κρυσταλλοπηγή, έπρεπε απαραίτητα να καταβάλουν στη μαφία από 200-300 ευρώ κατ’ άτομο για να απελευθερωθεί η πολυπόθητη θέση και να μπει το όνομά τους, αντικαθιστώντας το εικονικό…

Πηγή:newsit.gr