Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 11:30

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη- Σκέψεις για ΜΕΘ ακόμα και μέσα στο Βελλίδειο

Πληροφορίες ακόμη ανέφεραν ότι το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο που διαθέτει ήδη δικές του ΜΕΘ, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπόγειο – πυρηνικό καταφύγιο, ενώ είναι έτοιμο το σχέδιο για αεροδιακομιδή ασθενών στην Αθήνα ή και αλλού.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι μονάδες υγείας της επικράτειας, καθώς ολόκληρη η χώρα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια υγειονομική περιφέρεια όσον αφορά τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοιό.

Η κατάσταση στην  Θεσσαλονίκη κρίνεται πολύ σοβαρή και αποφασίστηκε η ενεργοποίηση έως την Κυριακή 50 νέων κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα που εφημερεύει το Ιπποκράτειο, θα καλύψει επικουρικά και θα στηρίξει την εφημερία και το Διαβαλκανικό Κέντρο.

Έξω από τα νοσοκομεία της πόλης έχουν εγκατασταθεί υποστηρικτικά σκηνές και λυόμενα περίπτερα τα οποία παραχώρησε η ΔΕΘ ενώ μελετάται σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής  το ενδεχόμενο εγκατάστασης κλινικών ΜΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Πληροφορίες ακόμη ανέφεραν οτι το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο που διαθέτει ήδη δικές του ΜΕΘ, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπόγειο – πυρηνικό καταφύγιο, ενώ είναι έτοιμο το σχέδιο για αεροδιακομιδή ασθενών στην Αθήνα ή και αλλού.

Πηγή: skai.gr