Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 21:47

O Θ. Μωραΐτης για την Πρόταση Δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών

Θάνος Μωραΐτης: « Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα εφιαλτικό μέλλον για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε, γιατί το καταστροφικό της έργο πρέπει να σταματήσει εδώ.»

«Ο Νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι ένα νομοσχέδιο-λαιμητόμος», είπε, μεταξύ άλλων, στην Ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

«Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα εφιαλτικό μέλλον για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Η α΄ κατοικία βγαίνει στο σφυρί», τόνισε, συνεχίζοντας: «Γεμίζει τη χώρα ενοικιαστές – λίζινγκ, με νεόπτωχους και καθημαγμένους οφειλέτες».

Παράλληλα, σχολιάζοντας συνολικά την πορεία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι, εδώ και 15 μήνες, βαδίζει πιστά στα χνάρια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της». Όπως, μάλιστα, είπε, «είναι πιστή στην πολιτική των εξυπηρετήσεων σε φίλους, κολλητούς και αρεστούς, οι απευθείας αναθέσεις είναι γι΄ αυτήν κανόνας. Με το μαρτύριο της σταγόνας, ρημάζει την ελληνική οικονομία», ενώ «αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, είναι η πιο βίαιη αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- με τους χειρότερους όρους».

Ο κ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «με την καθεστωτική λογική της, η κυβέρνηση έβαλε στόχο να χειραγωγήσει και να κομματικοποιήσει ακόμα και τον αθλητισμό», αναφέροντας ότι «τα 12 εκατ. που προκήρυξε ο κ. Αυγενάκης δεν έχουν φτάσει στα σωματεία, αλλά, την ίδια στιγμή, με απευθείας ανάθεση 500 χιλιάδων ευρώ, απαξιώνει την ΕΡΤ και εργαλειοποιεί τους αθλητές».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το Νέο Πτωχευτικό Κώδικα, σχολίασε πως «η α΄ κατοικία βγαίνει στο σφυρί» και πως «η μόνη μέριμνα που δίνει η κυβέρνηση, είναι να νοικιάσει ο οφειλέτης το σπίτι του για 12 χρόνια». Όπως, μάλιστα, δήλωσε, «η κυβέρνηση στήνει έναν παραλογισμό, όπου ο δανειολήπτης θα επαναγοράζει το σπίτι του, μετά την 12ετία στην τότε εμπορική του αξία, χωρίς να προσμετρώνται οι δόσεις δανείου που δόθηκαν πριν μπει σε αυτή την περιπέτεια και με την υποχρέωση αν θελήσει να επαναγοράσει το σπίτι του πριν την 12ετία να καταβάλει όλα τα μισθώματα που υπολείπονται».

Παράλληλα, ο βουλευτής κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «είναι η κυβέρνηση που φτωχοποιεί τη ραχοκοκαλιά ελληνικής οικονομίας, που καταδικάζει τη μεσαία τάξη στη χρεοκοπία», καθώς κι ότι «ιστορικά, ήταν πάντα απέναντι από τις υγιείς, παραγωγικές, καινοτόμες δυνάμεις αυτού του τόπου».

«Είστε η κυβέρνηση που βλέπει μόνο ευκαιρίες για μπίζνες με μεγαλοκολοσσούς από τη μία και ‘ζόμπι και μπαταχτσήδες’ από την άλλη. Είστε μια κυβέρνηση πλασματική, μια κυβέρνηση επικίνδυνη, είπε ο κ. Μωραΐτης, κλείνοντας την ομιλία του.

sinidisi.gr