Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:43: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 00:01

Η απάντηση Καραγκούνη σε Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου

Έντονη αντιπαράθεση είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης, με τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο με αφορμή τη συνεχιζόμενη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τη Ρύθμιση Οφειλών και την Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ο κ. Καραγκούνης στην τοποθέτησή του αντέκρουσε αυτά που ακούστηκαν κυρίως από την Αχτσιόγλου αλλά και από τον Τσακαλώτο. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

·   Η εξέλιξη της ύφεσης από το 2011-2015 διαστρεβλώθηκε όταν η κα Αχτσιόγλου στην αναφορά της άφησε έξω το γεγονός ότι καταφέραμε από το 10,1% της ύφεσης του 2011 να φτάσουμε σε ανάπτυξη 1,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2014.

·   Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν χρόνο έκανε πλήρη αναστροφή του κλίματος ανάπτυξης και σταμάτησε τη δυναμική της οικονομίας με αποτέλεσμα 24 δις των Ελλήνων φορολογουμένων να εξαϋλωθούν και να ξεπουληθεί η περιουσία του ΤΧΣ και μαζί και η αξία συμμετοχής του στις συστημικές τράπεζες.

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στο επιτόκιο δανεισμού της χώρας που τώρα βρίσκεται στο 0,7% ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν πάνω από το 3%. Και θύμισε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε φαστ τρακ πλειστηριασμούς – με το πάτημα ενός κουμπιού- και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που άφησε απροστάτευτη την πρώτη κατοικία των Ελλήνων.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr