Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 10:36

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Σχέδιο άμεσης εφαρμογής για την θωράκιση του ΕΣΥ

Η αυξητική τάση στον αριθμό κρουσμάτων , των νοσηλευoμένων και διασωληνωμένων με Covid-19 πανελλαδικά, όσο και η αυξητική τάση των κρουσμάτων που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο νομός Αιτωλοακαρνανίας επιβάλλει την εφαρμογή ενός σχεδίου άμεσης εφαρμογής για την θωράκιση του ΕΣΥ και την αναχαίτιση της πανδημίας.

Πρόσφατα ο ορισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου ως νοσοκομείο «Αναφοράς» για τον Covid-19, η μηδενική του ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό και η ακύρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της προμήθειας μοριακού αναλυτή για την ανίχνευση του ιού, δείχνει το λιγότερο την παντελή έλλειψη σχεδίου για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Η τελευταία ενημέρωση από το Συντονιστή της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου που κάνει λόγο για αναστολή των δειγματοληπτικών ελέγχων για τον covid-19 από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται, δείχνει ότι η κατάσταση στο υγειονομικό σκέλος κινδυνεύει να γίνει μη διαχειρίσιμη.

Για να μη συμβεί αυτό πρέπει άμεσα να γίνουν τα παρακάτω βήματα:

1.Την θωράκιση του Νοσοκομείου Αγρινίου με ιατρικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υποστήριξη του ως Νοσοκομείο Αναφοράς COVID-19.

2.Παράταση της θητείας όλων των συμβασιούχων στο ΕΣΥ και  πλάνο μόνιμων προσλήψεων γιατρών , νοσηλευτών , λοιπού προσωπικού και επαγγελματιών Δημόσιας Υγείας .

3.Την ενεργό εμπλοκή  της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη διαχείριση της πανδημίας,  με συστηματική παρακολούθηση ευπαθών ομάδων που έχουν αυξημένη πιθανότητα  να νοσήσουν σοβαρά από covid.

4.Αύξηση και όχι αναστολή των δειγματοληπτικών τεστ στον πληθυσμό μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας, ώστε να εντοπιστούν οι εστίες μετάδοσης του ιού και η καλύτερη διαχείρισης τους.

sinidisi.gr