Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  11:34: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 20:04

Ερωτήσεις Κ. Βελόπουλου στην βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 13/09/2020

Του:        Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:     Τον κ. Υπουργό Υγείας           

ΘΕΜΑ:     «Αναξιοποίητο παραμένει το νέο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριε Υπουργέ,

Αδιαμόρφωτος παραμένει ο περιβάλλοντας χώρος του Κ.Υ. Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, επί 3 χρόνια περίπου, με αποτέλεσμα, το υπάρχον εκεί σύγχρονο κτήριο να παραμένει αναξιοποίητο και μάλιστα, στις μέρες μας, που απειλούμαστε από τον κορωνοϊό. Το αδιανόητο αυτού του προβλήματος είναι ότι, έμειναν ανεκτέλεστες οι εργασίες τακτοποίησης του ανωτέρω περιβάλλοντος χώρου και παρέμειναν εκκρεμείς προς κάλυψη αρκετές άλλες σχετικές ελλείψεις, ενώ υπάρχει σχετική πίστωση 200.000€, η οποία, μέχρι και σήμερα, παραμένει αδιάθετη! Η δε μελέτη και οι αναμενόμενες διαδικασίες για την έναρξη και εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα. Παρ’ όλα αυτά, οι εκεί  υπηρετούντες γιατροί και νοσηλευτές αλλά και ο οδηγός ασθενοφόρου, έχοντας τη βάση τους στο παλαιό κτήριο του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο σαπίζει, όντας κατασκευασμένο από το 1958, έκαναν και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιφρουρήσουν την υγεία του ντόπιου πληθυσμού, ανταποκρινόμενοι πλήρως στην υψηλή αποστολή και το λειτούργημα τους. 

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να λειτουργήσει το υπάρχον προορισμένο για σχετική χρήση εντός της άνω περιοχής και μη ακόμα παραδομένο, νέο κτήριο Κέντρου Υγείας, στελεχωμένο με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και ενισχυμένο με τον επίσης απαραίτητο βιοιατρικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποτελέσει μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας για την ως άνω διαχρονικά παραμελημένη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις περιοχή;



Ο Ερωτών Βουλευτής

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 20/09/2020

Του:            Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:         Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη άμεσης αποπεράτωσης του  πολύπαθου  αποχετευτικού  δικτύου της περιοχής των Θεστιέων, στο Παναιτώλιο της Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριε Υπουργέ,

Δυσαρέσκεια   επικρατεί   στο   Παναιτώλιο   καθώς,   όπως   μας   αναφέρουν   οι κάτοικοι, οι ημιτελείς εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο της ενότητας Θεστιέων είχαν αποτέλεσμα να μείνουν μισοδιαλυμένες αρκετές από τις οδούς του χωριού, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των οχημάτων και δημιουργώντας εστίες κινδύνου για τη       σωματική ακεραιότητα       των       πεζών.   Η   Κοινότητα   Παναιτωλίου,   με ανακοίνωσή της, όπως μάθαμε από τους κατοίκους, κάλεσε τους αρμοδίους να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να αποπερατώσουν άμεσα το σχετικό έργο, που έχει δημοπρατηθεί από το 2010 και «έχει χορτάσει» υπογραφές και παρατάσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης της ολοκλήρωσης, επί 10 έτη, του αποχετευτικού δικτύου στην ως άνω περιοχή;
  • Πότε εκτιμάτε ότι θα ολοκληρωθεί, το αποχετευτικό δίκτυο της ενότητας Θεστιέων, στο Παναιτώλιο, της Αιτωλοακαρνανίας και πότε προβλέπετε ότι θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες της Κοινότητας Παναιτωλίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ