Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:30: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 21:39

Αδιανότητη δήλωση Ακάρ: Οι Έλληνες να σωπάσουν αν δεν θέλουν να γίνουν… μεζές

Νέες ακραίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας για την Ελλάδα.

“Συμβουλές” για την Ελλάδα επιφύλασσε ο Χουλουσί Ακάρ κατά την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής (11.09.2020) σε κέντρο εκπαίδευσης Ταξιαρχίας του Πεζικού.

Ο υπουργός Άμυνας Τουρκίας προχώρησε σε αδιανόητες δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: “Για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλά να σωπάσουν. Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν”. Στη συνέχεια, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, συνέστησε στην Ελλάδα να σωπάσει “για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων”.

Νωρίτερα, σήμερα, με μια μακροσκελή ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έθετε όρους για να σταματήσει να προκαλεί! Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών δείχνει ξεκάθαρα την ενόχληση της Άγκυρας μετά την χθεσινή Σύνοδο των 7 όπου εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση στην Ελλάδα.

“Τα στοιχεία που περιέχονται στην τελική διακήρυξη σε σχέση με την ανατολική Μεσόγειο και το ζήτημα της Κύπρου είναι προϊόντα προκατάληψης, δεν συνδέονται με την πραγματικότητα και στερούνται νομικής βάσης”, υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Ο τούρκος εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης πως η Άγκυρα εξακολουθεί να είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις.

Ο Ακσόι ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως η Ελλάδα πρέπει “να καθίσει χωρίς προϋποθέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία” ώστε να επιτευχθεί διάλογος και συνεργασία στην περιοχή και προσθέτει πως η Αθήνα πρέπει να αποσύρει τα πολεμικά πλοία της από την περιοχή γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις.

Έθετε, όμως, και άλλους αδιανόητους όρους. Αφού επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτή της ανατολικής Μεσογείου ζητεί από την Ελλάδα να σταματήσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου και να θέσει τέρμα στην αυξανόμενη πίεση στην “τουρκική μειονότητα” – όπως την αποκαλεί – της Δυτικής Θράκης. Και καταλήγει απευθυνόμενη στις χώρες που στηρίζουν την Ελλάδα: “Όταν η αλληλεγγύη είναι σωστή, γίνεται με το σωστό. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη με το άδικο”.

newsit.gr

Διαβάστηκε 645 φορές