Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 23:46

Νέο παραλήρημα συμβούλου Ερντογάν: Θα καταρρίψουμε 5-6 ελληνικά αεροσκάφη και θα πάμε σε πόλεμο

Προκαλεί για άλλη μία φορά, ο Μεσούτ Χακί Κασίν, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος είναι ο ίδιος που είχε αποκαλέσει «νάνους» τους Έλληνες και την Ελλάδα «χώρα που πεθαίνει από την πείνα». Οι δηλώσεις του κινούνται στο ίδιο πλαίσιο φραστικής κλιμάκωσης που καλλιεργεί ο Ερντογάν και προφανώς εντάσσονται στις «ψυχολογικές επιχειρήσεις» της Άγκυρας που για άλλη μια φορά απειλεί με πόλεμο, ενώ -υποτίθεται- ότι επιδιώκει διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

Ο σύμβουλός του Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά σε Ελλάδα και Γαλλία απειλώντας πως η Τουρκία θα της «σκίσει το συκώτι», βυθίζοντας το αεροπλανοφόρο που καταφτάνει στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα χωρίς να έχει βρει φυσικό αέριο και ενώ η ίδια δεν διαθέτει αεροπλανοφόρο, στέλνει εδώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο ενάντια στην Τουρκία. Επιτίθεται εναντίον μας με το άλογο ενός άλλου. Αυτό το άλογο θα πυροβοληθεί και θα πεθάνει. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον η Τουρκία όπως είπε λίγο πριν ο φίλος μας, δεν είναι ένα κράτος χωρίς φωνή. Ο αγαπητός μας πρόεδρος δήλωσε πως ούτε τρώμε το δικαίωμα κάποιου άλλου ούτε αφήνουμε να φάνε το δικό μας δικαίωμα. Αν υπάρχει κάποιος έξω που θα παραβιάσει τα δικαιώματά μας το τουρκικό έθνος θα τους σκίσει το συκώτι. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ο στρατός, ο όγδοος στρατός του κόσμου. Ο τρίτος στο ΝΑΤΟ. Ποιος τολμάει να μας κάνει μαγκιές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο;», δήλωσε προκλητικά ο Κασίν, υπενθυμίζοντας στην Ελλάδα τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, «σύντομα θα καταρρίψουν πέντε η έξι ελληνικά αεροσκάφη».

«Θα μπούμε σε πόλεμο»
Και συνέχισε λέγοντας: «Μήπως πραγματικά η Ελλάδα θέλει να γευτεί τη γροθιά μας; Οι Έλληνες ακόμη δεν το κατάλαβαν αυτό. Δείτε η 9η Σεπτεμβρίου (επέτειος στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Σμύρνη από τις ελληνικές το 1922) φτάνει. Εσείς στην διαφυγή σας σκοτώνατε ο ένας τον άλλον, τρέχοντας προς τη θάλασσα τότε. Ε μα φτάνει πια. Φτάνει! Οι πιλότοι μας σύντομα θα καταρρίψουν πέντε ή έξι από τα ελληνικά αεροσκάφη και θα μπούμε σε ένα πόλεμο. Δεν μπορεί με κανένα τρόπο αυτό το έθνος να υφίσταται τόση πίεση. Η Τουρκία δεν είναι ένα έθνος το οποίο πρέπει να το δοκιμάζεις. Οι ξιφολόγχες των Τούρκων στρατιωτών είναι στη θέση τους και έτοιμες. Στο παρελθόν ακόμα και χωρίς σφαίρες τελειώσαμε τον εχθρό με τις ξιφολόγχες μας. Άντε λοιπόν, περιμένουμε εδώ».

«Δείτε εγώ είμαι καθηγητής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αν υπάρχει κάποιος Έλληνας πιλότος ο οποίος μπορεί να μας χτυπήσει εγώ αυτόν τον πιλότο θα τον πυροβολήσω στο μέσο του κεφαλιού του», είπε ο σύμβουλος του Τούρκου πρόεδρου για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.

Φίλης: Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να πάει σε πόλεμο
Ο διδάκτωρας Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και τα επόμενα βήματα της Ελλάδας.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εκφοβίσει τον ελληνικό λαό και το ελληνικό πολιτικό σύστημα ώστε να συρθούμε σε μια άνευ όρων διαπραγμάτευση με την Τουρκία, την οποία θα έκανε ένα κράτος μόνο μετά από στρατιωτική ήττα.

Παράλληλα, σημείωσε πως θα είναι αρκετά σημαντικές οι εξελίξεις στα τέλη του μήνα, όταν και θα φανεί αν η Ευρώπη λάβει άξιες λόγου κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. «Επί της ουσίας, ο κ. Ερντογάν θα προσπαθήσει να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να συνεχίσει την προώθηση των νεοθωμανικών σχεδιασμών του» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα. Και οι στρατηγοί του το γνωρίζουν καλύτερα» υπογράμμισε ο καθηγητής Γεωστρατηγικής, σημειώνοντας πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι φύλαρχοι της Λιβύης ή ένα ημιδιαλυμένο κράτος όπως η Συρία.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα του Νίκου Ευαγγελάτου, τι θα συμβεί αν το Oruc Reis φτάσει στα 6 ν.μ. από το Καστελόριζο, τόνισε πως «κανένας στο πολιτικό σύστημα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι το πήρε ο αέρας, ότι ήρθε κατά λάθος ή ότι δεν κάνει έρευνες».

«Με την Τουρκία μόλις έχουμε αρχίσει, αλλά ο Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα» κατέληξε ο Γιώργος Φίλης.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 707 φορές