Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 18:49

Το Oruc Reis παραμένει ως τις 27 Αυγούστου

Σε παράταση της παράνομης Navtex προχώρησε η Τουρκία, σε μια ακόμη κίνηση όξυνσης της ήδη τεταμένης κατάστασης στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί από την παράνομη Navtex -η οποία έληγε σήμερα – μέχρι και τις 27 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Χάικο Μάας για συνομιλίες με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η γερμανική προσπάθεια διαμεσολάβησης είχε λάβει προφανώς υπόψιν της ότι ως τότε θα είχε λήξει η παράνομη τουρκική Navtex. Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 26/8 η Βουλή των Ελλήνων θα κυρώσει τις συμφωνίες καθορισμού ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. Ακολούθως, στις 27/8 η Καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου και θα συζητηθεί το θέμα της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και οι διαφορές δύο μελών της συμμαχίας, Ελλάδας και Τουρκίας. Την Παρασκευή 28/8, ξεκινά το άτυπο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Βερολίνο, στο οποίο ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ θα παρουσιάσει τη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ώστε να βρίσκεται στο τραπέζι.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 703 φορές