Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 18:00

Οργισμένη ανακοίνωση των ΗΠΑ κατά Ερντογάν: Φιλοξένησε τους παγκόσμιους τρομοκράτες της Χαμάς

Οργή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συμπεριφορά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας τον για απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα των χθεσινών συνομιλιών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος συναντήθηκε με ηγέτες της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, αλλά και με Παλαιστίνιους αξιωματούχους οι οποίοι είναι στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, ενώ για έναν εξ αυτών οι αμερικανικές Αρχές αναζητούν πληροφορίες για τη σύλληψή του. «Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα» επισημαίνει το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Oι αλλεπάλληλες συναντήσεις του Ερντογάν με ανώτατους Παλαιστινίους αξιωματούχους της Χαμάς, όπως τον ανώτατο πολιτικό ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια, έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση και του Ισραήλ.

Αναλυτικά ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν έντονες ενστάσεις για το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχτηκε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς είναι χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και αμφότεροι οι αξιωματούχοι που υποδέχτηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες. Το Πρόγραμμα Ανταμοιβές για τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ επιζητά πληροφορίες για ένα από αυτά τα πρόσωπα, για την ανάμειξή του σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, πράξεις πειρατείας και απαγωγές.

morgan ortagus 25 8 2020

Η συνεχής προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν σε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση μόνον απομονώνει την Τουρκία από τη Διεθνή Κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του Παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που εξαπολύονται από την Γάζα. Συνεχιζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχτηκε ηγέτες της Χαμάς στην Τουρκία το τρέχον έτος, η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου».

eleftherostypos.gr

Διαβάστηκε 694 φορές