Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:43: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 10:25

Αντί NAVTEX από την Ελλάδα για μεγάλη αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά

Μήνυμα στην Τουρκία μετά την παράταση της παράνομης NAVTEX της στέλνει η Ελλάδα. Με αντί NAVTEX δεσμεύεται περιοχή για να γίνει μεγάλη αεροναυτική άσκηση, με ελληνικά πυρά.

Με τη νέα NAVTEX δεσμεύονται από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου οι περιοχές ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και νοτίως Καστελορίζου.

Η κίνηση από την Ελλάδα έρχεται σχεδόν 24 ώρες αφού η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την παράνομη NAVTEX για το… σουλάτσο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έληγε το βράδυ της Κυριακής. Η Τουρκία επέκτεινε τη NAVTEX της έως τις 27 Αυγούστου.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν την συγκεκριμένη απόφαση τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η αναφορά της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική.

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια», ανέφεραν σχετικά.

newsit.gr

Διαβάστηκε 692 φορές