Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 00:02

Ερντογάν: «Τους είπαμε αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα – Σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση»

Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν, ρίχνοντας λάδι σε μια φωτιά που “σιγοκαίει” ήδη για μέρες. Το Oruc Reis, το “επεισόδιο” που υπονοεί ο Τούρκος Πρόεδρος, η ενημέρωση από ελληνικές πηγές και όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Είναι σύνηθες ο Ταγίπ Ερντογάν να προκαλεί, ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης, 12.08.2020, ο Τούρκος πρόεδρος το πήγε… ένα βήμα παραπέρα.

Ο Ερντογάν πραγματοποιεί αυτή την ώρα ομιλία, για την 19η επέτειο του κόμματός του, του AKP, κατά την διάρκεια της οποίας έριξε… βόμβα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση», υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως υπήρξε κάποιου είδους “επεισόδιο” μεταξύ του Oruc Reis και ελληνικού πλοίου.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, δεν υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό.

Επιπλέον, κυβερνητικά στελέχη στην χώρα μας θεωρούν πως όλα τα παραπάνω αποτελούν επικοινωνιακά παιχνίδια “εσωτερικής κατανάλωσης” από την πλευρά του Ερντογάν, ο οποίος πέρα από τους… λεονταρισμούς, βλέπει την οικονομία της χώρας του να καταρρέει.

Η ώρα… της Μέρκελ – Επικοινωνία με τον Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ “επενέβη”, καθώς συνομίλησε τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Ταγίπ Ερντογάν.

 

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση “Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Η επικοινωνία γίνεται ενώ το τουρκικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται και πάλι εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εντός των ορίων που περιγράφει η παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα.

Μία NAVTEX που όμως σήμερα έγινε διάτρητη κατά την κοινή άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας, με την παρουσία τεσσάρων πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μιας γαλλικής φρεγάτας και ενός ελικοπτεροφόρου, καθώς και δύο γαλλικών αεροσκαφών Rafale.

Λίγες ώρες νωρίτερα η κυρία Μέρκελ είχε συνομιλήσει και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε… ως κάποιος άλλος αμέσως μετά.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επικοινωνία του κ. Ερντογάν με την κ. Μέρκελ συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, ιδίως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και “οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου”.

newsit.gr με πληροφορίες από sabah.com.tr

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 728 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 12:01