Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:00: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 21:14

«Βρυχάται» ο Ερντογάν: «Σκοτεινιάζουν το μέλλον τους! Προχωράμε κανονικά με το Oruc Reis»

Τι κι αν το State Department του… τραβά το αυτί; Ο Ερντογάν εμφανίζεται ανυποχώρητος και απειλητικός, ξεκαθαρίζοντας πως οι έρευνες του «Oruc Reis» ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν.

Κατηγορεί την Ελλάδα για την ένταση και ζητά… διακρατική συνεννόηση (!) για τους υδρογονάνθρακες.

Κι ενώ το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis έχει ήδη περάσει τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις!

Πριν λίγα λεπτά ο Ερντογάν προήδρευσε του υπουργικού του συμβουλίου κι έδειξε αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω!

Ανυποχώρητος και απειλητικός ο Ερντογάν!
Πιο συγκεκριμένα, ο “σουλτάνος” σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση τόνισε πως αν και είχε συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το Βερολίνο η Άγκυρα να μην κάνει γεωτρήσεις και έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, “η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις με την συμφωνία της με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ”.

Και συνέχισε: “Έτσι η Τουρκία προχωρά τις έρευνες”, καθιστώντας σαφές πως το Oruc Reis θα συνεχίσει με τις έρευνες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας απηύθυνε έκκληση να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χώρες της περιοχής (!) για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ενώ βεβαίως δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει νέες απειλές.

«Σκοτεινιάζουν το μέλλον τους όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο», τόνισε συγκεκριμένα, ενώ… συνέχισε το αφήγημα πως για την ένταση στην περιοχή την ευθύνη έχει η Ελλάδα εξαιτίας της συμφωνίας της με την Αίγυπτο.

newsit.gr

Διαβάστηκε 702 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 11:29