Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 10:24

Σπήλιος Λιβανός: Η ολοκλήρωση του πρώτου κοινοβουλευτικού χρόνου από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Η ολοκλήρωση του πρώτου κοινοβουλευτικού χρόνου από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας συντελεί στη βαθειά, ουσιαστική και συθέμελη αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα.

Οι αλλαγές στο Κοινοβούλιο, η καλή νομοθέτηση και ο πλήρης σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, συνέβαλαν δραστικά στην αλλαγή του πολιτικού υποδείγματος. Ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει το κράτος δικαίου και εφαρμόζει τον διαχωρισμό των εξουσιών στην καθημερινή πράξη, σε πλήρη αντίθεση με όσα συνέβαιναν επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αρχίζουν πλέον να εμπιστεύονται τους θεσμούς και την πολιτική. Αλλάζουν σταδιακά και ανακτούν το αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Αυτό, μαζί με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, συνιστούν συλλογικές κατακτήσεις με αυταπόδεικτη αξία.

Στην εποχή της Νέας Δημοκρατίας και διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Εθνικό μας Κοινοβούλιο απέδειξε ότι υπό την έξοχη ηγεσία του Προέδρου του Κώστα Τασούλα, και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η Δημοκρατία λειτουργεί και οι θεσμοί ασκούν τον ρόλο τους με υψηλό αίσθημα κοινωνικής και με πλήρη συνείδηση των των ιδιαίτερων ευθυνών της που απορρέουν από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βίωσε και βιώνει η χώρα.

Στον πρώτο αυτό χρόνο, το Κοινοβούλιο ολοκλήρωσε τη Συνταγματική Αναθεώρηση και ψήφισε 95 νομοσχέδια. Μεταξύ αυτών, τα εμβληματικά νομοσχέδια για το επιτελικό κράτος, τη ψήφο στους Απόδημους Ελληνες, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς και τα νομοσχέδια για την Παιδεία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Παράλληλα υποδειγματική υπήρξε και η ανταπόκριση της Κυβέρνησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Συζητήθηκαν 10 Επίκαιρες Επερωτήσεις Κομμάτων και απαντήθηκαν 8459 απλές ερωτήσεις βουλευτών από τους αρμόδιους Υπουργούς. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν μόλις 38 νομοσχέδια, συζητήθηκε 1 Επερώτηση και απαντήθηκαν 6630 Ερωτήσεις. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Ο Πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση και τιμώντας τον Κοινοβουλευτισμό, βρίσκεται συχνότατα στη Βουλή, απάντησε σε 5 Επίκαιρες Ερωτήσεις ενώ ενημέρωσε 2 φορές το Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Σταματήσαμε την Παρασκευή για μία μικρή ανάπαυλα και συνεχίζουμε με όραμα και όρεξη για νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Συνεπής στην αμφίδρομη επικοινωνία μας, εκτός από τα ζητήματα του Κοινοβουλίου μας, σας ενημερώνω και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις μου που αφορούν στην προώθηση των ζητημάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Αιτωλοακαρνανίας.

Σας εύχομαι από καρδιάς καλό καλοκαίρι, πάντα με πιστή εφαρμογή των οδηγιών από τους ειδικούς για να κερδίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη μάχη με τον κορωνοϊό.