Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 18:28

Πρωτοφανείς δηλώσεις - Μ.Ντεστιτζί: «Η τουρκική σημαία μπορεί στο μέλλον να κυματίζει και πάλι στην Ελλάδα»!

Συνεχίζεται η προκλητικότητα από την Άγκυρα, η οποία ταυτόχρονα δείχνει και τα πραγματικά της σχέδια.

Ο πρόεδρος του ΒΒΡ, κόμμα που υποστηρίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως στο μέλλον... μπορεί να κυματίζει στην Ελλάδα η τουρκική σημαία. 

"Ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του και στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Κάνοντας όμως αυτό, δεν πρέπει να μας προσβάλλει και να ταπεινώνει εμάς, δηλαδή την Τουρκία, τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους.

Την ποτισμένη όμως με το αίμα των ηρώων τούρκικη σημαία που αποτελεί σύμβολο της ανεξαρτησίας αυτής της πατρίδας, κανείς να μην έχει το θράσος και την αγένεια να την καίει.

Να μην ξεχνιέται πως όχι πριν από πολλά χρόνια, πριν από 200 χρόνια στα εδάφη εκεί κυμάτιζε η τουρκική σημαία. Στο μέλλον μπορεί πάλι να κυματίζει.

Για αυτό τους συμβουλεύουμε να φέρονται υπολογίζοντας τις μέρες που θα έρθουν", δήλωσε ο Μουσταφά Ντεστιτζί, γενικός Πρόεδρος του κόμματος BBP και φίλος του Ερντογάν, σύμφωνα με τα tourkikanea.

“Για παραπάνω από τετρακόσια χρόνια η Αθήνα ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία, γιατί δεν έχει τζάμι ;”

Ο Ντεστιτζί αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν μέσα από την Τουρκία δήλωσε:

“κάθε πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας κάθε Τούρκος και κάθε μουσουλμάνος πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για αυτό.

Διότι όταν το 1453 κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη η Αγία Σοφία ήταν ένα ερείπιο κτίριο και χάρη στις εργασίες και τις προσπάθειες των Τούρκων αρχιτεκτόνων με πρώτο τον Μιμάρ Σινάν, πήρε τη σημερινή του μορφή και προστατεύτηκε.

Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να μας δώσουν μάθημα πολιτισμό ας δούνε πρώτα τη δική τους περιοχή. Άραγε πόσα από τα μνημεία του δικού μας πολιτισμού είναι σήμερα όρθια.

Για παραπάνω από τετρακόσια χρόνια η Αθήνα ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία, γιατί δεν έχει τζάμι ; Που χάθηκαν εκείνα τα τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια και χαμάμ;

Για αυτό κανείς να μην προσπαθεί να μας δώσει μάθημα."

pronews.gr

Διαβάστηκε 788 φορές