Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 14:15

Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα

Τι θα ισχύει για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα. Τι εισηγήθηκε η επιτροπή και έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό. Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα αναδρομικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Με την Σύνοδο Κορυφής να ψάχνει λύση και συμφωνία στο αδιέξοδο εδώ και τρία 24ωρα και με τις αποκαλύψεις για την απόπειρα συγκάλυψης για την φωτιά στο Μάτι να κυριαρχούν στην επικαιρότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες. 

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε με αναφορά στην θλιβερή επέτειο από τον Αττίλα στην Κύπρο. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός έθεσε τις τουρκικές προκλήσεις στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής. 

Για την ίδια την Σύνοδο Κορυφής είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει σε συμφωνία και πως ο πρωθυπουργός συμμετείχε ενεργά σε όσες συσκέψεις έγιναν τόσο με τις χώρες του Νότου όσο και με τις χώρες των λεγόμενων «φειδωλών».

Τα πρόσθετα μέτρα για τα χερσαία σύνορα 
Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς,  και με την σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα εισηγήθηκε προς τον Πρωθυπουργό την λήψη πρόσθετων μέτρων σε ό,τι αφορά τις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη σχετική εισήγηση και αποφασίσθηκαν τα εξής αναφορικά με τα χερσαία σύνορά μας:

1ον. Πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2ον. Οι Έλληνες πολίτες,  όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση. Επισημαίνουμε με έμφαση ότι ο κορονοϊός είναι εδώ. Και παρακαλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι σήμερα αυτές της Βαλκανικής.

3ον. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Για τα αναδρομικά είπε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό πως θα εφαρμοστεί η απόφαση.

Για το Μάτι μίλησε για ανατριχιαστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Οι ηχογραφημένοι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί. Αν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε οφείλει να στραφεί εναντίον αυτού που επικαλείται το όνομά της», είπε ο κ. Πέτσας.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

newsit.gr