Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 17:52

Aντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας στην απορρόφηση της τοπικής ΕΑΣ από την Ένωση Αγρινίου

Την 08/07/2020 ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσκληση του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Άμφισσας (ΕΑΣ) για σύγκληση τακτικής γενικής συνέλευσης με θέματα έγκριση ισολογισμού, απαλλαγή ευθυνών του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης για συγχώνευση δια απορρόφησης από την Ένωση Αγρινίου.

Για τις εξελίξεις στην Ένωση Φωκίδας εκδόθηκε αιχμηρή ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας που αναφέρει τα εξής:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,

Την 08/07/2020 ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσκληση του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Άμφισσας (ΕΑΣ) για σύγκληση τακτικής γενικής συνέλευσης με θέματα έγκριση ισολογισμού, απαλλαγή ευθυνών του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης για ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΙΑ ΑΠΟΡΟΦΗΣΕΩΣ του ΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ « ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θεωρεί ότι η Γ.Σ του Συνεταιρισμού θα είναι το τέλος του οικονομικού εκφυλισμού του, αλλά και η τελευταία πράξη καταστροφής των Αγροτών, της Αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας της Φωκίδας.
Το δράμα το οποίο εξελίσσεται εδώ και μία εικοσαετία στη Φωκίδα στους Συνεταιρισμούς – Ένωση, με τις διαγραφές αγροτών και τον αποκλεισμό αγροτών είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια των συνεταιριστικών Μερίδων και την μείωση των Συνεταιριζομένων από 3500 χιλιάδες μέλη περίπου το 2000, σήμερα να είναι ελάχιστοι, οι οποίοι εκτός εξαιρέσεων, συνδέονται με συγγενική σχέση.
Οι αποφάσεις των διοικούντων και υπευθύνων του Συνεταιρισμού οδήγησαν στην απώλεια περιουσιακών στοιχείων και στην κάθετη πτώση του κύκλου εργασιών, ελαχιστοποίηση της εμπορίας ελιάς που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του αγροτικού εισοδήματος στη Φωκίδα.
Οι αποφάσεις της ομάδας διοίκησης με τον επί είκοσι χρόνια Πρόεδρο συνταξιούχο του Ο.Τ.Ε. με τις οποίες τα τελευταία χρόνια «έφυγαν-πουλήθηκαν» περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και το ελαιοτριβείο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Άμφισσας ακόμη και σε συγγενικά πρόσωπα μελών του Δ.Σ, η Επένδυση στις νέες Εγκαταστάσεις στο ΒΙΟ.ΠΑ Άμφισσας, με πολλαπλάσια δυναμικότητα από το παλαιό εργοστάσιο, με υπερσύγχρονα μηχανήματα, όταν τα ποσοστά εμπορίας ελαιών ήταν σχεδόν μηδενικά, το λιγότερο προβληματίζουν το σύνολο των παραγωγών.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ των ΑΓΡΟΤΩΝ, οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, η ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΔΕ, το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ και τελικά η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΩΣ από την «Ένωση Αγρινίου».
Εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο συνεχόμενα δημοσιεύματα καταγγέλλουν και προαναγγέλλουν τις ενέργειες του Πρόεδρου και των μελών του Δ.Σ. και ουδεμία οικονομική ελεγκτική, δικαστική αρχή ούτε το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξής δεν προέβη σε έλεγχο.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της ΕΑΣ, με την ανοχή και τη συμπαράσταση από το ΚΙΝ.ΑΛ., με την απραξία και το μη ενδιαφέρον για το θέμα από τον Βουλευτή κ. Μπούγα προετοιμάζει την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ δεσμεύεται ότι κοινοβουλευτικά θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να αποτραπεί το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ και ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

sinidisi.gr