Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 19:32

Σπ. Λιβανός: “Η ακραία συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τη σημερινή του ομιλία επί του νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών για την Εταιρική Διακυβέρνηση, σημείωσε μεταξύ άλλων:

Για την Αγιά Σοφιά: «Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί δεν αποτελεί προσβολή μόνο προς την Ελλάδα. Αποτελεί προσβολή προς κάθε πολίτη του Δυτικού κόσμου, προς κάθε πολίτη που αναγνωρίζει και αποδέχεται την ειρηνική συνύπαρξη λαών και θρησκειών. Η ακραία, όμως, συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Ήδη, σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις με τις οποίες αναφέρεται στα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τον τουρκικό επεκτατισμό. Και στο χθεσινό Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο Υπουργός ΥΠΕΞ έθεσε το ζήτημα και ζήτησε την εν τοις πράγμασι αλληλεγγύη των συμμάχων μας, με μπροστάρηδες τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σουηδία. Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας εάν αποπειραθεί να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εάν το κάνει αυτό, η στάση θα μας είναι άτεγκτη.»
Για τη Θράκη: «Όπως ανέδειξε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και οι λοιποί Θράκες βουλευτές μας αλλά ο υπουργός Οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται να ενισχύσει την ακριτική περιφέρεια της Θράκης. Την περιφέρεια μας που αποτελεί τον Προμαχώνα της χώρας μας και της Ευρώπης, το απώτατο ευρωπαϊκό σύνορο. Η παρούσα κυβέρνηση διορθώνει, ακολουθώντας τη διαχρονική πολιτική στήριξης της Θράκης και των πολίτων της, πολιτική που ξεκίνησε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχίστηκε από τις μεταγενέστερες κυβερνήσεις, το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήργησε την επιδότηση εργασίας προς τις ακριτικές επιχειρήσεις το 2015, με αποφάσεις του κ. Σταθάκη. Απόφαση που είχε εκρηκτικές συνέπειες, αφού η ανεργία εξερράγη από το 4% στο 33%, ενώ χιλιάδες νέες και νέοι εγκατέλειψαν τη Θράκη. Η κομβική αυτή περιοχή της πατρίδας μας αποδυναμώθηκε. Σήμερα, η κυβέρνηση διορθώνει αυτή την ιστορική αδικία. Καταβάλλει οφειλές της προς τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, η ανακοινωθείσα πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής υπό την Προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη, για την αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης, και μετά την αποδοχή από τον πρόεδρο της Βουλής, αποδεικνύει την φροντίδα που δείχνει η κυβέρνηση για την περιφέρεια αυτή. Τη βούληση της να ενισχύσει τους ακρίτες μας, που φυλάνε Θερμοπύλες.»
Για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του υφυπουργού κ. Ζαββού και του κ. Ανδρέα Λοβέρδου καθώς και την «λύση» της bad bank: «Κοινός τόπος και αγωνία όλων των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι η επίλυση του ζητήματος των κόκκινων δανείων. Ήδη η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να δώσει λύσεις μετά από μια περίοδο αδράνειας, που φέρει ονοματεπώνυμα, και όπως όλοι γνωρίζουμε, τα τελευταία 4,5 χρόνια, κόστισε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις τράπεζες, στο ελληνικό νοικοκυριό και στην οικονομία εν γένει. Η λύση της «bad bank», όπως και κάθε άλλη πιθανή συστημική πρόταση, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εμφανισθεί στο μέλλον, και να είναι αποτελεσματική ως συμπληρωματική στο σχέδιο «Ηρακλής», μπορεί και πρέπει να εξετάζεται. Όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης, βέβαια, κινούνται στο πλαίσιο επίλυσης του καίριου ζητήματος των κόκκινων δανείων, πάντα με άξονα το συμφέρον των πολιτών, που ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, τη προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου, και την εύρυθμη και λειτουργική πορεία των τραπεζών ως μοχλού ρευστότητας της ελληνικής αγοράς.»
Για το νομοσχέδιο:«Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι στην αρμόδια επιτροπή έγινε σοβαρός διάλογος, ανταλλάχθηκαν επιχειρήματα, με αποτέλεσμα ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο νομοσχέδιο. Αυτή είναι η πεμπτουσία του Κοινοβουλευτισμού, αυτή είναι η δημοκρατία μας και ο ορθός τρόπος λειτουργίας αυτής.»
Απαντώντας στον κ. Φάμελλο για την τροπολογία για το Ελληνικό : «Ο κ. Μητσοτάκης δεν περιμένει εσάς να τον κρίνετε για την αξιοπιστία του. Έχει κριθεί από τα παγκόσμια μέσα, από όλον τον κόσμο, την Ευρώπη, το σύνολο του ελληνικού λαού, ακόμα και όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ελληνικό, προσπαθούμε να λύσουμε όσα εσείς δεν κάνατε, αλλά και όσα προβλήματα εσείς δημιουργήσατε λόγω της ιδεοληψίας σας. Προσπαθείτε να εμποδίσετε κάθε επένδυση που μπορεί να φέρει χρήματα και θέσεις εργασίας στη χώρα. Αυτήν την επένδυση ορόσημο, την θέλει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;.»

sinidisi.gr