Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:17: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 00:18

ΚΙΝΑΛ: Εκτός γραμμής ο Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε αποσυρθεί το ν/σ για τις πορείες

Να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ το οποίο δήλωσε ότι θα το υπερψηφίσει επί τις αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά είχε υπεραμυνθεί τις προσπάθειας που κατέβαλε το ΚΙΝΑΛ για να αλλάξει το νομοσχέδιο. Η στάση Παπανδρέου έρχεται να προστεθεί στον πονοκέφαλο Γεννηματά για την στάση των 4 βουλευτών του κόμματος (Καστανίδης, Πουλάς, Κατρίνης, Μουλκιώτης) που διαφωνούν με το νομοσχέδιο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr η Φώφη Γεννηματά είχε συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου για να λυθεί το ζήτημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής άσκησε σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει τον δρόμο σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει.

Μάλιστα είπε ότι όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός σε δύσκολες περιστάσεις, σε εκείνο το τεταμένο κλίμα « ποτέ δεν σκέφτηκα να απαγορεύσω τις διαδηλώσεις, κύριο μέλημά μου ήταν να προστατεύσω τη δημοκρατία».

Ο κ. Παπανδρέου έστρεψε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο «έκλεινε το μάτι στη βία». Ωστόσο είπε ότι «αν ίσχυε ο νόμος επί Μαρφίν θα ήταν υπαίτια τα κόμματα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ Χρυσή Αυγή, σκεφτείτε το».

Για να καταλήξει απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Σας καλώ να σκεφτείτε ξανά το όλο θέμα έστω την ύστατη στιγμή σας προτρέπω να αποσύρετε το ν/ς να υπάρξει διάλογος σε βάθος με τα κόμματα».

Πηγή: iefimerida.gr