Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 13:25

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Εν μέσω των φημολογιών για ανασχηματισμό μετά την ήττα Μακρόν στις δημοτικές εκλογές, αλλά και των χειρισμών την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ εν μέσω των φημολογιών για ανασχηματισμό.

«Ο Έντουαρντ Φίλιπ υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησης του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την αποδέχθηκε. Εξασφαλίζει, με τα μέλη της κυβέρνησης, τον χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων μέχρι το διορισμό της νέας κυβέρνησης», δήλωσε η Προεδρία σήμερα σε δελτίο τύπου.

Η απόφαση του Γάλλου Προέδρου, έρχεται αμέσως μετά την κρίση της πανδημίας κατά τη διάρκεια της οποία η κυβέρνηση δέχτηκε έντονη κριτική, αλλά και μετά την ήττα του κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αναδείχθηκε νικητής στην πόλη της Χάβρης κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της χώρας, κερδίζοντας το 58,8% των ψήφων.

Ο 50χρονος Φιλίπ υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας από τις 15 Μαΐου 2017.

protothema.gr