Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 01:05

Χ. Θεοχάρης: Εντός Ιουλίου οι ημερομηνίες για την υποδοχή Βρετανών τουριστών

Ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι οι τουρίστες από τη Βρετανία είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα – Αναφέρθηκε στο σχέδιο που εφαρμόζει η Ελλάδα για να συνδυάσει την υγειονομική ασφάλεια με τον τουρισμό.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες που οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν απευθείας την Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στην ειδησεογραφική εκπομπή Sky News Tonight, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι Βρετανοί θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας, ωστόσο αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνουν οι ελληνικές αρχές για να συνδυάζουν την υγειονομική ασφάλεια με το τουριστικό προϊόν. Στόχος είναι οι τουρίστες να περάσουν καλά, να είναι ασφαλείς και να αποτραπεί εξάπλωση τυχόν κρουσμάτων.

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για την υγειονομική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία άρση όλων των περιορισμών, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Πώς η Ελλάδα υλοποιεί ελέγχους στους ξένους επισκέπτες

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των ελέγχων, η γενική ιδέα είναι ότι δεν επιλέγονται απλώς οι χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα πραγματοποιεί τεστ στη βάση συστήματος που γίνεται με επιλεκτικό τρόπο. Τρίτον, υπάρχουν πρωτόκολλα σε ισχύ, για να μην υπάρξει εξάπλωση τυχόν θετικών κρουσμάτων.

Τέλος, διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού, έχουμε το επιχειρησιακό σχέδιο, για να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος λαμβάνει τη θεραπεία και την υποστήριξη που μπορεί να χρειάζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έτσι, όλα τα τέσσερα μέρη συναπαρτίζουν το σχέδιο και όχι απλώς το ότι θα ανοίξουμε αερογέφυρες με τη μία ή με την άλλη χώρα.

protothema.gr