Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 19:31

«Ο Μεγάλος Περίπατος» ή «Το Μεγάλο Φαγοπότι»; - Ιδού το παγκάκι-ζαρντινιέρα που μας χρέωσαν 5.700 ευρώ έκαστο! (φώτο)

Σήμερα έγιναν επιτέλους τα «αποκαλυπτήρια» των περίφημων κατασκευών «παγκάκι-ζαρντινιέρα» των 5.700 ευρώ, τα οποία αγοράστηκαν με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων για τον «Mεγάλο Περίπατο» του δημάρχου Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη.

Με τέτοια τιμή θα περίμενε κανείς να είναι... επιχρυσομένα αλλά όπως βλέπετε παρακάτω είναι δύο ταπεινοί μεταλλικοί πάγκοι κι ένας κύκλος από τσίγκο στη μέση. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ.Μπακογιάννη, ο οποίος χθες προπηλακίστηκε από πολίτες, αυτή η κατά τ' άλλα πάμφθηνη κατασκευή, είναι τόσο ακριβή γιατί έχει τεχνολογία «αντιγκράφιτι» και  τα παγκάκια «αντέχουν για 15 χρόνια»... 

Συγκεκριμένα ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε χθες: 

«... όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια.

» Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας...»

Βέβαια γιατί χρειάζεται τα παγκάκια και οι ζαρντινιέρες να έχουν «εγγύηση 15ετιας» ενώ υποτίθεται πως όλες αυτές οι κατασκευές είναι προσωρινές μέχρι να γίνει η πεζοδρόμηση, είναι ένα ερώτημα.

Η αντιπολίτευση κάνει ήδη λόγο για σκάνδαλο, καθώς οι υπερτιμολογήσεις δεν περιορίζονται μόνο στα παγκάκια αλλά σχεδόν στο σύνολο των υλικών, όπως πχ. οι ζαρντινιέρες των... 550 ευρώ.

Συνολικά μόνο για ζαρντινιέρες και παγκάκια ο Δήμος της Αθήνας ξόδεψε 2 εκατομμύρια ευρώ, από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι φτωχοποιημένο από το κυβερνητικό Lockdwon και πολίτες λιποθυμούν από την πείνα.

Ιδού τα παγκάκια τα οποία κόστισαν 5.700 ευρώ, το ένα.

Μια φωτογραφία χίλιες

 pronews.gr
Διαβάστηκε 802 φορές