Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 18:21

Η ονοματολογία «κυνηγά» το Σπήλιο Λιβανό

Αν πριν μιλούσαμε για σενάρια ανασχηματισμού, η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ επιβεβαίωσε αυτά τα σενάρια για την «διορθωτική κίνηση», όπως αποκάλεσε ο Πρωθυπουργός το ανασχηματισμό και το μόνο που έμεινε αδιευκρίνιστο είναι ο χρόνος του. Αν και πολλοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί κοντά στα «γενέθλια» του ενός χρόνου στην εξουσία από τη ΝΔ.

Έτσι λοιπόν φούντωσε η ονοματολογία για τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση και το σε ποια υπουργεία θα γίνουν τοποθετήσεις νέων προσώπων. Ο Σπήλιος Λιβανός, αν και παραμένει προσηλωμένος στα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και ουδόλως ασχολείται με τα σενάρια αυτά, από τους βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να υπουργοποιηθεί. Για την ακρίβεια να αναβαθμιστεί, αφού ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τα πήγε εξαιρετικά και στις πλείστες των περιπτώσεων η ΝΔ έκανε «περίπατο» απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ στις «μάχες» της Βουλής. Το πιο πιθανό είναι ο Σπήλιος Λιβανός να τοποθετηθεί σε κάποιο παραγωγικό Υπουργείο, όπως το Υπουργείο Τουρισμού ή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο εσχάτως σε μερίδα του αθηναϊκού τύπου κυκλοφόρησε και το σενάριο ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής να αντικαταστήσει το Στέλιο Πέτσα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σενάριο όμως που φαίνεται να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, καθώς ο Σπήλιος Λιβανός έχει το… πακέτο να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος σε μια πιο μάχιμη θέση του κυβερνητικού έργου.

Υποτεθείσθω πως επικρατήσει το δεύτερο και πιο απίθανο σενάριο –για την ιστορία- θα είναι η δεύτερη φορά που ένας Μητσοτάκης θα επιλέξει έναν Αιτωλοακαρνάνα κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε επιλέξει για τη θέση αυτή το Βασίλη Μαγγίνα.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 915 φορές