Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 22:24

Απάντηση Σπήλιου Λιβανού στον Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιος Λιβανός απάντησε στην κριτική που άσκησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Για την κριτική Τσίπρα επί του νομοσχεδίου : «Η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν άψυχη, άνευρη, ξύλινη και χωρίς όραμα ομιλία, που αναφερόταν στο χθες. Προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την οικονομική κρίση, για να δικαιολογήσει όσα δεν έκανε η κυβέρνησή του στην Παιδεία. Καμία κουβέντα για το αύριο. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με πάθος για τις ανάγκες και τις προοπτικές των νέων. Για τη μεγάλη ελπίδα που φέρνει το πρόγραμμά μας για την εκπαίδευση, την παιδεία και τους νέους μας».

Για την ΑΟΖ με την Ιταλία : «Ως προς το θέμα της ΑΟΖ με την Ιταλία, ήταν θετική η σημερινή τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, όπως ήταν θετική και στη συνέντευξή που παραχώρησε την Κυριακή στην Καθημερινή. Το σεβόμαστε και το επικροτούμε, διότι έτσι πρέπει να λειτουργούμε στα εθνικά θέματα. Ζήτησε ο κ. Τσίπρας μια ευρύτερη στρατηγική από την πλευρά της κυβέρνησης και να ενταχθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ιταλία για την ΑΟΖ. «Μα, υπάρχει αυτή η Εθνική Στρατηγική, της πολυμερούς εξωτερικής πολιτικής που εκτείνεται σε όλο το πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου και σε αυτήν εντάσσεται και η Συμφωνία με την Ιταλία. Ζήτησε επίσης επέκταση της Συμφωνίας με την Αίγυπτο. Δεκτό αυτό το αίτημα, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί την Αίγυπτο ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.

Ζήτησε επίσης επέκταση στα 12 μίλια. Αντιλαμβάνομαι τη ρητορική αυτού του αιτήματος. Είναι εθνικό μας δικαίωμα. Έχετε περάσει κι εσείς από τα κυβερνητικά έδρανα και γνωρίζετε ότι ασκούμε ως κράτος την πολιτική με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κάνουμε ό,τι πρέπει ανά πάσα στιγμή. Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στην πατριωτική γραμμή, την οποία χαράζουμε – χρησιμοποιώ τον όρο πατριωτική γιατί τον χρησιμοποίησε και ο ίδιος και νομίζω ότι σε αυτή την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όλοι μαζί προασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο