Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 18:11

Θέματα περιβάλλοντος στη συνάντηση οννεδιτών με Δημητρογιάννη

Σε συνέχεια των δράσεων της, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας χθες συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρο Δημητρογιάννη με στόχο την ενημέρωσή για περιβαλλοντικά ζητήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν θέματα τα όποια έχουν να κάνουν με τις ανανεώσιμες και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση, καθώς και με την συνετή διαχείριση των φυσικών πόρων του νομού μας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η αειφορία τους. O αντιπεριφερειάρχης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι φυσικοί πόροι του νομού μας είναι το πιο σημαντικό πολιτικό οπλοστάσιο που διαθέτουμε».

Συζητήθηκε εξάλλου λεπτομερώς το πρόγραμμα ΕsmartCity, το οποίο αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, προωθεί τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την εξοικονόμηση ενέργειας των δημοσίων κτηρίων και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Σημειωτέον πως ο κ. Δημητρογιάννης παρέδωσε στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Σταράμο την «Πράσινη Βίβλο» ,η οποία αποτελεί τον οδηγό για την πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη.

Από την ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας στη συνάντηση συμμετείχαν οι Κωνσταντίνα Ματζή (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ), Γιώργος Σταράμος (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας), Ηλίας Πάνου (Α’ Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας), Λαμπρινή Ρούσση (Υπεύθυνη πολιτικού και στρατηγικού σχεδιασμού ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας) και Λαμπρινή Καλαβρουζιώτη ( Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης).

Η ΟΝΝΕΔ εκφράζει ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη «για την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και επωφελή συζήτηση».

agrinionews.gr