Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 18:31

Η πολιτική των παπατζήδων

γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης
 

Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Έτσι για να βρισκόμαστε και να λέγαμε. Παραφιλολογία, παραπολιτική και παραμύθια της χαλιμάς δίνουν και παίρνουν το τελευταίο καιρό με τη δήθεν πρόθεση του πρωθυπουργού να διαλύσει τη βουλή και να πάει τη χώρα σε εκλογές. 

Σενάρια επί σεναρίων με τα ποσοστά της ΝΔ και την απλή αναλογική αλλά και τις διπλές εκλογές δίνουν και παίρνουν εδώ και μήνες.

Είναι βέβαια ίδιον του Ελληνα ο οποίος αμέσως μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση κάνει σενάρια για εκλογές.

Τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι πολιτικοί μας αξίζουν τελικά.

Μέσα σ΄αυτόν τον κακό χαμό ,τη χώρα στη πανδημία του κορωνοιού ,τον οικονομικό Αρμαγεδώνα να έρχεται με ταχύτητα του φωτός βρήκαν πάλι την ευκαιρία να πλάσουν κάποιοι παπατζήδες σενάρια για τη δεξιά πολυκατοικία.

Τα γνωστά τούτι φρούτι ονόματα έπεσαν πάλι στο τραπέζι και ένα ,δύο ,τρία ή και περισσότερα κόμματα είναι έτοιμα ή ζυμώνονται για να ξεκινήσουν τον αγώνα της εκλογικής αναμέτρησης.

Τι Κρανιδιώτηδες, τι Καραχάλιοι, τι Καμμένοι, τι Μιχαλολιάκοι, τι Καπερνάροι, τι Αντώναροι, τι Ντινόπουλοι, τι Νικολόπουλοι, τι Κασιδιάρηδες έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά της συνωμοσιολογίας για την ανατολή νέου ή νέων κομμάτων στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς ο οποίος κατά ορισμένους πονηρούς θέλει εκπροσώπηση.

Ξύπνησαν τα τούβλα και σφυρίζουν απ΄τις τρύπες ακούγοντας και διαβάζοντας ορισμένους ψευτοφιλόσοφους παραμυθατζήδες που δήθεν ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις ή μπαινοβγάζουν στη βουλή κόμματα.

Τι είναι η δημιουργία ενός πολιτικού κόμματος για τους περισσότερους παπατζήδες πολιτικάντηδες της πλάκας;

Πόσο άραγε εύκολο είναι κάποιος επίδοξος πολιτικός  να δημιουργήσει ένα κόμμα ,να το συντηρήσει ,να το οδηγήσει σε εκλογές, να νικήσει;

Μυρίστηκαν ορισμένοι εκλογές και είπαν να κάνουν την αρπαχτή;
Αν πιστεύουν κάποιοι ότι οι εκλογές  θα γίνουν το 2020 είναι βαθιά νυχτωμένοι και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφθούν τη σχέση τους με τη πολιτική.

Ας πάμε τώρα στα σενάρια της δημιουργίας  νέων ή νέου κόμματος στα χωρικά ύδατα της πατριωτικής δεξιάς.

Σ΄αυτόν τον ιδεολογικό χώρο υπάρχει εκπροσώπηση και μάλιστα 10 μήνες στη βουλή περνάει με βαθμό Αριστα τον πρώτο χρόνο.

Είναι η ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ'' με πρόεδρο τον Κυριάκο Βελόπουλο, οι βουλευτές της οποίας κατά γενική ομολογία όχι μόνο κάλυψαν με επιτυχία αυτόν τον ιδεολογικό χώρο αλλά με τις προτάσεις, την εντιμότητα, την απλότητα του λόγου, την σοβαρότητα που επέδειξαν έκαναν το σύνολο των βουλευτών όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων της βουλής αλλά και το υγιές τμήμα του λαού μας, να υποκλίνονται και να τους παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή.

Ακόμα ,ακόμα αν θέλετε ανάγκασαν τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να παραδεχθεί ότι πλείστες όσες προτάσεις της ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ'' υιοθετήθηκαν αποό την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ερχόμαστε τώρα στα πρόσωπα που φιγουράρουν σαν επίδοξοι κομματάρχες. 
Ανακυκλώσιμα ,φθαρμένα ,ταλαιπωρημένα και κενά περιεχομένου υλικά...

Πολιτικοί που πέρασαν ,έδωσαν ότι είχαν να δώσουν και πήραν το εισιτήριο για τη σύνταξη απο τον Ελληνα ψηφοφόρο.
Θα μου πείτε υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να ξαναδοκιμάσουν τη τύχη τους στη κεντρική πολιτική σκηνή, σαν αρχηγοί αυτή τη φορά.

Το πουλέν του Νίκου Μιχαλολιάκου, το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής με τη σβάστικα στο μπράτσο ,ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κόμματος , ισχυριζόμενος ότι σε 15 ημέρες θα ανακοινώσει όνομα κόμματος  και στελέχη.

Είναι πολύ περίεργο πάντως και μένει να αποδειχθεί, ποιοί μορφωμένοι και σοβαροί Ελληνες θα δεχτούν να στοιχηθούν πίσω από έναν νεαρό με ναζιστικά πρότυπα και ιδεολογία . Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε και μπορεί να το δούμε κι αυτό αν και είναι εντελώς απίθανο.

Δεν το χωράει ο νούς ενός λογικού ανθρώπου ότι είναι δυνατόν πίσω από τον Ηλία Κασιδιάρη να στοιχηθούν πολίτες  ακαδημαϊκοί ,στρατιωτικοί και προπάντων οι έχοντες τη κοινή λογική.
Είναι αδύνατον να θελήσει κάποιος να ακολουθήσει σε μιά πολιτική καριέρα ένα παιδί που γαλουγήθηκε απο τον Νίκο Μιχαλολιάκο τον πατέρα του Ναζισμού και τον ιδεολογικό μέντορα του Εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα.

Είναι αδιανόητο και είμαι σίγουρος ότι κανείς , μα κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα ήθελε μια τέτοια κατάληξη για το όνομά του, για την οικογένειά του ,για τη σταδιοδρομία του.
Απόδειξη του τελευταίου είναι οι δύο Στργοί που έπιασαν τη καλή σαν Ευρωβουλευτές της Χ.Α και στη συνέχεια δεν ήξεραν που να κρυφτούν από τη ντροπή τους.

Οσον αφορά τους λοιπούς επίδοξους κομματάρχες προειδοποιώ από τώρα ότι θα παρακολουθήσουμε ένα έργο σε επανάληψη για το αρχηγιλίκι και το μπικικίνι. Στο ίδιο έργο θεατές και εδώ θα είμαστε να το συζητάμε...

*Ο Αντώνιος Μυλωνάκης είναι Βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής

pronews.gr
photo credits: left.gr
 
Διαβάστηκε 840 φορές