Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 17:22

Ο Θάνος Μωραΐτης για την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων από το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

«Είναι τριπλή ήττα της Υπουργού Παιδείας και νίκη της κοινότητας των εκπαιδευτικών. Δόθηκε μια μάχη που θα κερδηθεί οριστικά στη Βουλή»

Σε δήλωση για την απόσυρση των διατάξεων που πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η «αφαίρεση των διατάξεων που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, τα δημοτικά», όπως και η μη- συμπερίληψη στο νομοσχέδιο «των αλλαγών σχετικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια και το ηλικιακό όριο των 17 ετών» συνιστούν «τριπλή ήττα της Υπουργού Παιδείας και νίκη της κοινότητας των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της μαθητικής κοινότητας».

«Εύχομαι η Κυβέρνηση να σεβαστεί την εκπαιδευτική κοινότητα και να συνεχίσει τη διαβούλευση, μέχρι να δούμε τη τελική μορφή του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή», δήλωσε ο κ. Μωραΐτης.

Υπογράμμισε ότι «ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, για στήριξη της δωρεάν Παιδείας, για ενδυνάμωση του ρόλου των δασκάλων και των καθηγητών, για την οποία έχουν δοθεί μάχες και έχουν κατοχυρωθεί δικαιώματα δεκαετιών, δε θα μπουν σε καραντίνα».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη δημοκρατική Παιδεία, τα ίσα δικαιώματα των μαθητών, την πληρότητα σε υλικοτεχνική υποδομή για όλους τους μαθητές -ιδιαίτερα κατά τις σημερινές συνθήκες».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «τα σχολεία δε θα μετατραπούν σε ‘απευθείας μεταδόσεις’», αλλά κι ότι «δόθηκε μια μάχη που θα κερδηθεί οριστικά στη Βουλή».

Αναλυτικά, η δήλωση του βουλευτή:

«Τριπλή ήττα της Υπουργού Παιδείας και νίκη της κοινότητας των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της μαθητικής κοινότητας είναι η απόσυρση των επίμαχων διατάξεων από το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στην αφαίρεση των διατάξεων που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αλλά και τα δημοτικά. Στο νομοσχέδιο δεν θα συμπεριληφθούν οι αλλαγές σχετικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια και το ηλικιακό όριο των 17 ετών.

Εύχομαι η Κυβέρνηση να σεβαστεί την εκπαιδευτική κοινότητα και να συνεχίσει τη διαβούλευση, μέχρι να δούμε τη τελική μορφή του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή.

Ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, για στήριξη της δωρεάν Παιδείας, για ενδυνάμωση του ρόλου των δασκάλων και των καθηγητών, για την οποία έχουν δοθεί μάχες και έχουν κατοχυρωθεί δικαιώματα δεκαετιών, δε θα μπουν σε καραντίνα.

Τα σχολεία δε θα μετατραπούν σε «απευθείας μεταδόσεις».

Έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη δημοκρατική Παιδεία, τα ίσα δικαιώματα των μαθητών, την πληρότητα σε υλικοτεχνική υποδομή για όλους τους μαθητές -ιδιαίτερα κατά τις σημερινές συνθήκες.

Δόθηκε μια μάχη που θα κερδηθεί οριστικά στη Βουλή».

sinidisi.gr