Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 13:28

Ερώτηση Κ. Βελόπουλου στην Βουλή σχετικά με «Πρόταση Ναυτικού Ομίλου για προπονητικό κωπηλατοδρόμιο στον δίαυλο Μεσολογγίου-Αιτωλικού»

Βουλή των Ελλήνων

Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Αριθ.Πρωτ. Ερωτήσεων....6355...

Ημερομ. Καταθέσεως.11-5-2020.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 11/05/2020

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ :           Τον κο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ:           «Πρόταση Ναυτικού Ομίλου για προπονητικό κωπηλατοδρόμιο στον  δίαυλο Μεσολογγίου-Αιτωλικού»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας αναφέρουν κάτοικοι του Μεσολογγίου, ο ναυτικός όμιλος της πόλης, αναμένεται να καταθέσει αρμοδίως πρόταση σχεδιασμού προπονητικού κωπηλατοδρομίου, στον δίαυλο που βρίσκεται πίσω από το χώρο της Μαρίνας Μεσολογγίου. Όπως είναι γνωστό, από το 2006, ο ως άνω όμιλος φιλοξενεί Ελληνικές και ξένες αποστολές Κανόε - Καγιάκ στις εγκαταστάσεις του. Οι ομάδες αυτές επιλέγουν τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, στο Μεσολόγγι, για πολυήμερες προπονητικές δράσεις. Δυστυχώς, όμως, οι σχετικές υποδομές εκεί είναι αρκετά προβληματικές και ένα τέτοιο έργο θεωρείται στρατηγικό, πολύτιμη υποδομή και προίκα για την περιοχή, αλλά και για όλο τον υποβαθμισμένο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να υλοποιηθεί το ως άνω έργο, αξιοποιώντας, είτε Εθνικούς, είτε Ευρωπαϊκούς πόρους, στο μέτρο του εφικτού, προκειμένου η περιοχή, όντας αναβαθμισμένη, να καταστεί πόλος έλξης για πλήθος κόσμου, δεδομένου ότι, το ως άνω άθλημα παρουσιάσει ραγδαία αύξηση της δημοφιλίας του, κατά την τελευταία δεκαετία;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ