Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 02:26

Το “ευχαριστώ” Μητσοτάκη στους πολίτες και ο προβληματισμός των πολιτών

Στο Παγκράτι προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες της περιοχής βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε σε εμπορικούς δρόμους θέλοντας να διαπιστώσει ο ίδιος το πώς προσαρμόζονται οι πολίτες και η επιχειρηματική δραστηριότητα στις νέες συνθήκες μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.Επισκέφθηκε επιχειρήσεις, που επανήλθαν σε λειτουργία στην αρχή της εβδομάδας και καταστήματα που προετοιμάζονται για την έναρξη της λειτουργίας τους, ακούγοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των καταστηματαρχών.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους υπαλλήλους σούπερ μάρκετ για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στους πολίτες στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ σε συνομιλία του με υπαλλήλους στο φαρμακείο της γειτονιάς τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζεται σε αυτόν τον κλάδο και στις σωστές υποδείξεις που δίνουν στους πολίτες για τη σωστή τήρηση των κανόνων.

Η έως τώρα επιτυχής τηρουμένων των αναλογιών αντιμετώπιση της πανδημίας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό εκτιμάται ως μια συλλογική επιτυχία. Γι’ αυτό και το διαρκές «ευχαριστώ» του Κ. Μητσοτάκη στους πολίτες. Με τη σειρά τους οι πολίτες κατά μεγάλο ποσοστό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αποτιμούν θετικά τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού. Εσχάτως όμως γίνεται έντονος ο προβληματισμός της κοινωνίας γύρω από την επαναλειτουργία των σχολείων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όχι τόσο γιατί δεν έχουν πειστεί από τα μέτρα που θα ληφθούν, όσο γιατί ο φόβος του είναι εντονότερος. Σε κάθε περίπτωση και η πρόκληση της επαναλειτουργίας των σχολείων πρέπει να αντιμετωπιστεί επιτυχώς από την κυβέρνηση. Διαφορετικά οι θετικές έως τώρα γνώμες της πλειοψηφίας των πολιτών για την κυβέρνηση, μπορεί εύκολα να ανατραπούν.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr