Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 17:28

Γιώργος Βαρεμένος: Η μέθη της προπαγάνδας και η πραγματικότητα

Η κυβέρνηση, που έπινε νερό στο όνομα των ειδικών, σε ποιά από τα υποδήματά της έγραψε τη γνώμη των ειδικών για τι αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο; Καταργεί φορείς που τρέχουν πρότζεκτ με “αναπτυξιακή ανταποδοτική αξία“, οι οποίοι ενέκριναν το 90-95% των αναπτυξιακών προτάσεων και, ζητώντας διόρθωση των υπόλοιπων, γλύτωσαν τη χώρα από πρόστιμα. Βάζει τα συμφέροντα ελαχίστων, που επιθυμούν “αρπαχτές” χωρίς κανόνες, πάνω από τους υπόλοιπους και το μέλλον της χώρας. Αποφασίζει να απολύσει εργαζόμενους με πείρα, την οποία πώς θα αναπληρώσει;

Στο Πάτρα-Πύργος, μόλις προχθές ο Γ.Γ. Υποδομών είπε ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση απαντήσει σύντομα, το έργο θα γίνει μέχρι το 2023. Αλλιώς παίζουν κορώνα-γράμματα το πότε θα γίνει, μόνο και μόνο για να το πάρει εκείνος που έχουν προαποφασίσει για Παραχώρηση.

Στο Άκτιο-Αμβρακία απορρίφθηκε από το ΣτΕ  η αίτηση αναστολής του Υπουργείου και οι νομικοί ακροβατισμοί γίνονται σε σχοινί που έχει σπάσει. Αν δεν το βλέπουν, έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Η κυβέρνηση της αλαζονείας φαίνεται να έχει μεθύσει από την ίδια της την προπαγάνδα και να μην έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Τμήματα της μεσαίας τάξης οδηγούνται στο δρόμο, σε αναζήτηση μεροκάματου. Ποιού μεροκάματου; Η πορεία φτωχοποίησης που είχε αντιστραφεί για 500.000 χιλιάδες Έλληνες, τώρα απειλεί να περιλάβει πολίτες της μεσαίας τάξης, οι οποίοι ανέμεναν τον προεκλογικό παράδεισο της ΝΔ. Αντί του σοβαρού διαλόγου, μπροστά σε μια σοβαρή κατάσταση, επιλέγει τον προπαγανδιστικό εκτραχηλισμό και τον αυτάρεσκο μονόλογο.

sinidisi.gr