Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 18:59

Γιώργος Βαρεμένος: “Τα ζόμπι της προπαγάνδας”

Ο Γιώργος Βαρεμένος στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τον Α. Παυλόπουλο

Στον ξαφνικό θάνατο οδηγούνται μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημαντικός πυλώνας της μεσαίας τάξης που τόσο είχε κολακεύσει προεκλογικά η ΝΔ. Από τη μια, οι Τράπεζες αρνούνται τη δανειοδότηση ζητώντας επιπλέον εγγυήσεις και, από την άλλη, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει αρκετές από τις επιχειρήσεις αυτές “ζόμπι”, που δεν αξίζουν προφανώς ούτε τον οίκτο της.

Όταν, από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο -πριν τον κορωνοιό δηλαδή- σε πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας είχε σημειωθεί πτώση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων κατά 30-40%, μπορεί να υποθέσει κανείς ποιο ζοφερό μέλλον περιμένει την μεσαία τάξη, μετά την εισβολή του ηλεκτρονικού εμπορίου και την νέα ύφεση.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση επιμένει στην άρνηση ουσιαστικού διαλόγου και σε μια τοξική προπαγάνδα του τύπου “τί θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην εξουσία”, αντί να ευχαριστήσει που βρήκε όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ η ίδια ήθελε να το συρρικνώσει δραστικά.

Κοιμούνται και ξυπνούν με το όραμα να καταργήσουν την αντιπολίτευση, αλλά πρέπει να αναγκασθούν, το συντομότερο δυνατόν, ν’ αλλάξουν πλευρό.

sinidisi.gr