Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 20:06

Κάλπες μέσα στο καλοκαίρι για να προλάβει την πείνα στήνει ο Κ.Μητσοτάκης - Θα προηγηθεί σαρωτικός ανασχηματισμός

Αναθεωρεί τον σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Μαξίμου και προσανατολίζεται πλέον στην διενέργεια τους Ιούλιο ή Αύγουστο με προφανή σκοπό και στόχο να προλάβει το κύμα ανεργίας και «βουτιάς» της οικονομίας του φθινοπώρου.

Επίσης θα ήθελε να προλάβει και τυχόν δεύτερο κύμα του κορωνοϊού το φθινόπωρο που θα δημιουργούσε πρόβλημα στις διπλές κάλπες.

Γιατί οι κάλπες θα είναι διπλές εκτός εάν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας όπως πιέζει η Γερμανία με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετική αναφορά έκανε o Aλέξης Τσίπρας σε ομιλία του χθες στην πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου  «έριξε γέφυρες» προς τη Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας πως είναι ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα γίνουν με απλή αναλογική. 

Οι εκλογές θα διεξαχθούν ή τέλη Ιουλίου ή τέλη Αυγούστου με προφανή στόχο να εκμεταλλευθούν το ακόμα θετικό κλίμα που υπάρχει από την αίσθηση «ορθής αντιμετώπισης» της πανδημίας του κορωνοιού η οποία υπάρχει τώρα στους πολίτες.

Ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει εκλογές σε έναν από τους δύο μήνες και τον αμέσως επόμενο μήνα νέες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική.

Πριν από αυτό όμως θα προηγηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου σαρωτικός ανασχηματισμός με την απομάκρυνση 5 έως 7 πρωτοκλασάτων υπουργών που έχουν απογοητεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ενός αριθμού μεταξύ 10 έως 15 υφυπουργών.

Το νέο σχήμα θα πάει σε εκλογές. Το νέο σχήμα θα είναι περισσότερο δεξιό για να κατευνάσει την οργή των παραδοσιακών ψηφοφόρων τη ΝΔ που είδαν την κυβέρνηση της ΝΔ του 2019 να προέρχεται κατά βάση από το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Όχι ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ και η παλιά Αριστερά που κυβερνούν αυτή την στιγμή την χώρα θα πάψουν να κυβερνούν και στη νέα περίοδο μετά τις εκλογές

Ο Κ.Μητσοτάκης έχει κάνει τις επιλογές του για συγκεκριμένους λόγους και με αυτές θα πορευτεί.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1117 φορές