Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 18:55

Αιτωλοακαρνανία: Tο μεταναστευτικό “καύσιμο” για τα εσωκομματικά της ΝΔ

Για μια ακόμη φορά το μεταναστευτικό γίνεται η “καύσιμη ύλη” προκειμένου το εσωκομματικό σκηνικό στη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία να πάρει φωτιά… Αυτή τη φορά η φήμη για επίκειμενη έλευση μεταναστών σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου αρκούσε, για να αποκαλυφθούν όσα δεν αποκαλύφθηκαν ή όσα δεν μπορούσε να διακρίνει κανείς τόσο εύκολα τους προηγούμενες μήνες, όταν κυκλοφόρησε η φήμη για δημιουργία δομής μεταναστών – προσφύγων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου ή όταν συζητήθηκε στο ανώτατο επίπεδο η περίπτωση του πρώην στρατοπέδου στον Άγρινιο Αμφιλοχίας.

Οι συνομιλίες του δημάρχου Μεσολογγίου Κ. Λύρος σε ανοιχτή ακρόαση με τους βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Μεσολόγγι, σκηνικό που μεταδώθηκε live μέσω facebook, αποκάλυψε τα πάντα. Η έντονη συνομιλία του δημάρχου Μεσολογγίου με το βουλευτή της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό, σε αντίθεση με την ήπια συνομιλία του με τον Κ. Καραγκούνη αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η ενόχληση του Ν. Καραπάνου μέσω live στο facebook για τους ήπιους τόνους στο τηλεφώνημα Λύρου – Καραγκούνη, αποκάλυψε τα “στρατόπεδα” που φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί στο Μεσολόγγι: με τον Σπ. Λιβανό να φέρεται στο πλευρό του Ν. Καραπάνου και το Κ. Καραγκούνη στο πλευρό του Κ. Λύρου.

Κάτι σχεδόν παρόμοιο συνέβη όταν πριν λίγους μήνες στην επικαιρότητα κυριαρχούσε το σενάριο του πρώην στρατοπέδου στον Άγριλο Αμφιλοχίας. Τότε μάλιστα είχε διαφανεί και η υποβόσκουσα κόντρα μεταξύ των αυτοδιοικητικών της περιοχής με το δήμαρχο της περιοχής Γ. Κατσούλα να φτάνει στο σημείο να προτείνει χώρους για δημιουργία δομής μεταναστών σε σημεία της επικράτειας του δήμου Αγρινίου. Η επιλογή του Άγριλου για πολλούς στην Αμφιλοχία, αλλά και για τον Αμφιλοχιώτη βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά, θεωρήθηκε ως απόρροια των ενεργειών των Γ. Παπαναστασίου και Κ. Καραγκούνη, αλλά και του Αγρινιώτη Περιφερειάρχη, που είχαν προηγηθεί, όταν ξέσπασε η φήμη για εγκατάσταση μεταναστών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου. Εξάλλου, η δήλωση του δημάρχου Αγρινίου πως με ενέργειές του, που δεν λέγονται δημόσια, απέτρεψε την εγκατάσταση μεταναστών στο Αγρίνιο, τροφοδότησε τέτοιες θεωρήσεις.

 

Και όπως οι δήμαρχοι διακατέχονται από το σύνδρομο Nimby (“not in my back yard” – όχι στην αυλή μου), το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους βουλευτές, που αν και βουλευτές του νομού και όχι του… χωριού τους, δεν θέλουν εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο που θεωρούν “έδρα” τους ή εκεί όπου θεωρούνται πως αντλούν τη μεγαλύτερη πολιτική τους δύναμη. Πάνω εκεί χτίζονται και οι “συμμαχίες” κάποιων δημάρχων με ορισμένους βουλευτές, όμως ακριβώς εκεί δημιουργούνται και οι τριβές…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 882 φορές