Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 00:03

Οι εκλογές φεύγουν, ο ανασχηματισμός έρχεται;

Σε δεύτερο πλάνο περνούν πλέον οι εισηγήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών… με την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός να πιστωθούν τα αίσια αποτελέσματα της επιτυχούς διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην κυβέρνηση τελικά φαίνεται να επικρατούν, οι μετριοπαθείς φωνές, που εστιάζουν στην ανάγκη να επενδύσει η κυβέρνηση, στην αξιοπιστία που έχει κερδίσει σε επίπεδο κοινωνικής αναγνώρισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπό αυτή την έννοια στο πλαίσιο της πολιτικής επανεκκίνησης που θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους επόμενους μήνες, μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στο επίπεδο της οικονομίας, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ούτως ή άλλως ο Πρωθυπουργός αξιολογεί τους υπουργούς από την περίοδο πριν την υγειονομική κρίση και σίγουρα θα μετρήσει αρκετά τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκειά της. Πάντως ο  Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναμένεται να βιαστεί. Το στοίχημα της επόμενης ημέρας θα είναι η οικονομία. Αν λοιπόν στην Σύνοδο του Ιουνίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκαθαρίσει το τοπίο των οικονομικών μέτρων και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τότε η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και με νέα πρόσωπα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr