Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 13:04

Βαρεμένος: “Η προσφυγή στο ΣτΕ για την ελιά Καλαμών δεν πρέπει να φθάσει ως τη συζήτηση στο δικαστήριο”

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος μετά την τηλε-διάσκεψη που είχε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παν. Τσιχριτζή, αναφορικά με το ζήτημα της ελιάς Καλαμών.

«Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ελιά Καλαμών, δεν πρέπει να φθάσει ως την συζήτηση στο δικαστήριο» αναφέρει ο Γ. Βαρεμένος και προσθέτει: «Είναι καιρός αυτοί που «έστησαν» την υπόθεση μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση – ιδίως όσοι παράγοντες την στηρίζουν- να συνειδητοποιήσουν ότι, αν επετύγχαναν το σκοπό τους, θα είχαν διαπράξει ένα εθνικό έγκλημα. Υπηρετώντας έναν αδιανόητο ετσιθελισμό οι μεν και έναν παρανοϊκό και αδιέξοδο ρεβανσισμό οι δε.Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο οποίος έχει συνείδηση των καταστροφικών παραμέτρων της υπόθεσης -που μπορεί να φθάσουν ως εκεί που δεν είχαν υποψιασθεί οι «προσφεύγοντες». Πρέπει  να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, για να τους πείσει να αποσυρθούν διακριτικά. Διότι το θέμα δεν αφορά την μια ή την άλλη περιοχή, αλλά τα συμφέροντα της χώρας και των παραγωγών. Ιδιαίτερα σε μια στιγμή που βρισκόμαστε ενώπιον των συνεπειών μιας νέας κρίσης, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές κινήσεις και προσπάθεια να μην μάθουν οι Έλληνες αυτό «που το ’χει τούμπανο ο κόσμος όλος».Πρέπει με βεβαιότητα να αποτραπεί ένα έγκλημα, το οποίο θα επισύρει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποτραπεί».

Δεν είναι εύκολο να γίνει πράξη αυτό που προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει την επιρροή του στους Μεσσήνιους να αποσύρουν την προσφυγή τους.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr